Közérzet · 2023.03.26.

Autizmus világnapi rendezvénysorozat

A tízéves, Pro Civitate díjas AutiSpektrum Egyesület az autizmus világnapja kapcsán március 31. és április 2. között rendezvénysorozatot szervez.

Az egyesület már eddig is rengeteget tett az autizmussal élők és szüleik támogatásáért, képzéséért. A legjelentősebb talán dr. Stefanik Krisztina és Bartos Erika Csillagbusz című szemléletformáló könyvének kiadása volt, amelyet térítésmentesen juttattak el az ország több ezer iskolájába, óvodájába és könyvtárába. Az április 2-ai autizmus világnaphoz kapcsolódóan 2014 óta szerveznek zenés és gyermekprogramokat, kék lufis szimpátiafelvonulást, előadásokat, kirándulást.

Főbb céljaik a megkezdett munka kibővítése, képzési lehetőségek megteremtése a szülők, fejlesztési lehetőségek megszervezése a gyermekek számára, komplex információs- és fejlesztési központ létrehozása. Feladatuknak tartják az autizmus társadalmi elfogadottságának növelését, a fellépést az esélyegyenlőségért, a hiteles információnyújtást és a reális kép kialakítását az autizmus spektrumzavarról.


Az autizmus világnapjával kapcsolatos részletes program ezen a linken olvasható.

Fotó: Getty Images


[fbcomments]