Covid · 2021.11.19.

Ausztria – Hétfőn lezárják a laboratóriumot

Alexander Schallenberg osztrák kancellár bejelentette: a koronavírus terjedése miatt Ausztriában hétfőtől teljes lezárást rendel el a kormány. 2022. február 1-jétől kötelező lesz a védőoltás az országban.

– A vírus nem megy sehova, hanem itt marad velünk. A meggyőzési kísérletek és kampányok dacára túl kevés ember adatta be eddig magának a védőoltást – mondta az osztrák kormány vezetője. – Nem akarunk ötödik, hatodik és hetedik hullámot! Az egyetlen mód arra, hogy ezt az ördögi kört megszakítsuk, az az, ha növeljük a beoltottak arányát.

A lezárást tíz napra vezetik be, és újabb tíz nappal meghosszabbíthatják, de az oltottak és a gyógyultak számára a most bevezetett korlátozások legkésőbb december 13-án véget érnek.

– Szerencsénk van, mert Olaszország és Magyarország között van egy ország. Úgy hívják, Ausztria – mondta tavaly áprilisban Orbán Viktor. – A helyzet úgy áll, hogy mindenki sötétben tapogatózik, de ők előttünk tapogatóznak a sötétben, ezért én laboratóriumként tekintek Ausztriára, nem fenyegetésként. Tehát ha ők ott oldanak bizonyos tiltásokat, és próbálkoznak az élet normális menetéhez való visszatéréssel, akkor azt figyelni kell, jegyzetelni kell, elemezni kell, tanulni kell belőle, és ami beválik, azt szabad átvenni. Örüljünk, hogy egyszer végre nem mi vagyunk a kísérleti egerek!

Hm. Akkor most Magyarország miniszterelnöke ismét követni fogja a laboratóriumot?

Adventi vásár a bécsi Károly téren. Vajon idén megtarthatják? Fotó: urlaubsguru.at

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!