Aláírás rövid / Kultúra · 2015.11.13.

AUKCIÓ – Művészek a Szeretföldért

Veszprémi és budapesti művészek ajánlották fel képeiket, hogy segítsék a Szeretföld című film elkészültét. Az aukcióra november 28-án 17 órára várják a vásárlókat (és nem csak őket) a Hangvilla kamaratermébe.

Duliskovich Bazil, Péterffy Zsófia, Olescher Tamás, Debreczeny Zoltán, Horváth Lajos, P. Kovács Péter, Kelemen Marcell, Tarczy István, Ladányi János alkotásaira licitálhatnak Molnár Sándor értő vezetése alatt azok a művészetkedvelők, akik ily módon szeretnék támogatni a Veszprémben és környékén, civil összefogással, közösségi finanszírozással készülő játékfilmet.


A Magyar Filmszemle-díjas Buvári Tamás rendező a film forgatókönyvét Iancu Laura azonos című kisregényéből írta. A hit és a remény elvesztéséről, illetve megtalálásáról szóló történet forgatásából még öt nap van hátra, de már zajlanak a film hangi és képi utómunkái.

A rendező-forgatókönyvíró számításai szerint a film költségvetése 4,5 millió forint, ebből még kétmillió hiányzik. A támogatók az aukción történő vásárlásukkal és egyéb módon is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a honorárium nélkül dolgozó stáb, a profi színészek és lelkes amatőrök munkája mielőbb közönség elé kerülhessen.

A Szeretföld című filmet legelőször Veszprémben mutatják majd be, de a tervek szerint minden fórumra szeretnének eljutni vele.

A november végi aukcióra – ahogyan cikkünk elején említettük – nemcsak a támogatókat várják, hanem minden érdeklődőt, művészetkedvelőt, mert a rendezvényen Buvári Tamás beszél majd a filmről, a közösségi összefogásról, Turós-Máté Kinga, a film főszereplője táncol, Halas Adelaida, a Petőfi Színház művésze énekel, Rozsnyói Péter, a film egyik zeneszerzője pedig zongorázik.


[fbcomments]