Szórakozás / Kultúra · 2021.04.12.

Augusztusra költözik a VeszprémFest!

Tom Jones mellett idén kizárólag hazai művészek lépnek színpadra a fesztiválon

Az elhúzódó koronavírus-járvány miatt a korábban meghirdetetthez képest új időpontban, augusztus 17. és 21. között rendezik meg a VeszprémFestet.

Tom Jones, a Jazz+Az és a VeszprémFest Classic előadóinak koncertje biztosra vehető, Jamie Cullum azonban idén nem, csak jövő nyáron lép színpadra. A három helyszínen zajló, ötnapos, prémium zenei fesztivál szervezői május 1-jéig bejelentik a teljes programot, melyben Tom Jones mellett – idei különleges kínálatként – kizárólag hazai művészek szerepelnek.
A fesztivál második napján, augusztus 18-án a Jazz+Az lép színpadra a História Kertben. Geszti Péter és formációja az emlékezetes 2020-as aréna-koncert után a VeszprémFest szabadtéri színpadán is előadja rövid, ám annál sikeresebb pályafutásának legnagyobb slágereit.
A VeszprémFest idei programjának egyetlen külföldi előadója, a Grammy-díjas Sir Tom Jones augusztus 19-én lép színpadra. A nyolcvanéves élő legenda 2017-ben a Veszprém Arénában adott hatalmas sikerű koncertet, most ismét ezen a helyszínen áll közönség elé. Programjában legismertebb világslágerei mellett április 23-án megjelenő legújabb, 42. stúdióalbumáról, a Surrounded by The Time-ról is elhangzanak majd dalok.
A fesztivál másik szabadtéri helyszínén, a Jezsuita Templomkertben VeszprémFest Classic címmel, a Cziffra100 emlékév keretében három rendkívüli produkciót láthat a közönség. A sorozat nyitányaként augusztus 17-én a VeszprémFest történetében legtöbbször fellépett művész, Miklósa Erika és Balázs János ZongOpera címmel ad koncertet.Augusztus 18-án a Paganini+programmal Balázs János és Lendvay József mellett az a Szakcsi Lakatos Béla lép színpadra, aki 2004-ben ott volt az első fesztivál fellépői között. Augusztus 19-én pedig Tompos Kátya és Balázs János Cziffra Café című estjét élvezhetik a nézők.
A megszokottól eltérő, új időpont egyben rendhagyó zenei kínálatot is hoz. A fesztivál további napjain – augusztus 17-én, 20-án és 21-én – ugyanis külföldi előadók helyett ezúttal a magyar zenei élet legnívósabb előadóinak produkció állnak színpadra, melyeket május 1-jéig bejelentenek a szervezők.
Jamie Cullum 2022. július 12-én lép fel Veszprémben.
A programmal és a már megváltott jegyekkel kapcsolatos további információk a VeszprémFest hivatalos oldalán érhetők el.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!