Szórakozás · 2017.08.15.

AUGUSZTUS 20. – Családi délután a múzeumban és a Szaléziánumban

A Laczkó Dezső Múzeum és a Szaléziánum családi délutánt szervez az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án, vasárnap. A Szent Mihály Bazilikában ünnepi szentmise lesz.

A Laczkó Dezső Múzeum képzőművészeti témájú, Arany 200 című kiállításához kapcsolódva Veszprém városa augusztus 18-20-ig látja vendégül a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum, Arany200 busz című utazó kiállítását. A kiállítás Arany János életművét, életét, költészetének máig ható eleven erejét versek, képek, relikviamásolatok, hang- és filmfelvételek segítségével mutatja be.


A Szent László emlékév alkalmából nyílt Szent László emlékezete című időszaki kiállításban Fogl Krisztián kurátor tart tárlatvezetést. 

A múzeumban augusztus 20-án elmaradhatatlan a magyarok és a múzeum kenyerének megszentelése a múzeumkertben, amelyen idén Nagy Károly kanonok és Farkasdy Károly, az agrárkamara megyei igazgatója működik közre.

Délután népi játékudvar, kézműves foglalkozások, tánc és bábszínházi előadások szórakoztatják a kicsiket és nagyokat. A részletes program itt olvasható.

Szent István király ünnepén 10.30-kor a Szent Mihály Bazilikában Márfi Gyula érsek ünnepi szentmisét mutat be. és megáldja az új kenyeret.

A Szaléziánumban Szőke András és Bede Róbert főzőshow-jával délben kezdődnek a családi programok. Lesz kézműves foglalkozás, gyertyamártás, levetítik A halimbai esperes nyomában című dokumentumfilmet, az érdeklődők Szent István korabeli ruhákat próbálhatnak fel a Veszprémi Petőfi Színház jelmeztárából. Minden egész órában gyógynövénytúrával egybekötött tárlatvezetés indul, mely után mindenki elkészítheti a saját gyógytea-keverékét. Délután ötkor Lang Rudolf előadóművész és Dávid Roland énekművész előadása kezdődik.


[fbcomments]