Kultúra · 2020.07.22.

AUER FESZTIVÁL – Vadim Gluzman Auer Lipót hegedűjén játszik

Az Auer fesztivál ötéves történetében a közönség hozzászokhatott ahhoz, hogy a világ zenei életének legkiválóbb hegedűsei teszik tiszteletüket Auer Lipót szülővárosában. Most sem lesz ez másként. Az Auer Fesztivál augusztus 13-ától 16-áig várja a komolyzene kedvelőit.

Vadim Gluzman a legkeresettebb, legnagyszerűbb művészek közé tartozik, de mindez csak az egyik különlegessége az augusztus 14-ei koncertnek, ő ugyanis azon a fantasztikus – Antonio Stradivari által készített – hegedűn fog játszani Veszprémben, mely hangszer egykor Auer Lipót tulajdona volt, amellyel az egész világot bejárta, s melynek egészen különleges hangja adhatott inspirációt több zeneszerzőnek is (Csajkovszkij, Glazunov) hegedűversenyeik megkomponálásához. A koncerten két Beethoven mű hangzik el: az A-dúr, ismertebb nevén Kreutzer-szonáta és a D-dúr hegedűverseny. Közreműködik Evgeny Sinaisky.

A fesztivál nyitónapján az Auer Trió hangversenye lesz a megyeháza Szent István-termében, másnap a Szent Efrém Férfikar lép fel ugyanott, este pedig a már említett Vadim Gluzman a Hangvillában. A Fischer Annie ösztöndíjasok és a Janoska Ensemble augusztus 15-én, szombaton, a zárónapon pedig Miklósa Erika operaénekes hallható. A koncertek többségén a Mendelssohn Kamarazenekar kíséri a fellépő művészeket Kováts Péter vezetésével.

A programokról részletesen a fesztivál hivatalos oldalán olvashatnak.

 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!