Sport · 2022.09.13.

ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG – Gyors váltás…

Németh Balázs lett a jövő évi budapesti atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója – jelentette be az MTI szerint Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár pénteken.

Németh Balázs azt mondta, azért fognak dolgozni a kollégáival, hogy arra a kilenc napra majd jövő augusztusban Magyarország egésze és a határon túli magyarság is büszke legyen.

Az M1 exhíradósa ezt is elmondta az ATV reggeli műsorában. Kiegészítve azzal, hogy a világ második legnagyobb sporteseményén a világbajnokság sportértékein túl – Budapesten kívül – szeretnék megmutatni egész Magyarországot. Azt is szeretnék, hogy az igazi sportünnep után minél többen kezdjenek el atletizálni, sportolni, futni. Amire lehetőség lesz az erre az alkalomra tervezett, márciusra elkészülő, kimondottan a világbajnokságra épülő létesítményhez tartozó közparkban.


Az még abszolút rendben van, hogy az egykor egy tévécsatornánál dolgozó műsorvezető és a most kinevezett cégvezető – akik ráadásul középtávfutó sporttársak is voltak valamikor – jól megbeszélték, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek több tagországa van, mint az ENSZ-nek és a futball után az atlétika a legnépszerűbb sportág. (Ami ugye nem összehasonlítható az ezután következő ötkarikás versennyel, amely négyévenként több sportág felvonultatója.) Öröm, hogy a világ ismét Magyarországra, Budapestre jön és figyel a jövő év augusztusában. Felemelő, hogy a magyar atléták hazai szurkolók előtt versenyezhetnek, mutathatják meg tehetségüket. Talán még veszprémi sportolók is ott lehetnek majd a világ elit megmérettetésen. De jó lenne!

Gajdos Tamás azonban egyvalamit elfelejtett megkérdezni Németh Balázstól. Vajon az atlétikai világbajnokságot szervező cég élén miért kellett átvennie a stafétabotot Deutsch Pétertől, az egykori magasugrótól egy évvel a rajt előtt? Mi lehetett a gyors váltás oka, ami miatt az egykori sportminiszter, jelenlegi EP-képviselő Deutsch Tamás öccsétől elvették a rangos projektet? Ez azért ebben az ismert rendszerben nem természetes megoldás. Feltétlenül gondolkodásra késztető akció volt…

A Deutsch családban persze nincs pánik, hiszen az MTK biztos bázisa a testvérpárnak. És persze Péter fia, Tamás unokaöccse is szép jövő előtt áll, hiszen Deutsch Domonkos 23 évesen párizsi konzul lehet…

V. T.

A képen balról Németh Balázs, jobbról Schmidt Ádám. Fotó: Facebook/Schmidt Ádám


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]