Sport · 2018.08.06.

ATLÉTIKA – Kéri Bianka versenyez és férjhez megy

Kedden nyolcszáz méteres síkfutásban rajtol Kéri Bianka, a Sportolj Velünk Sport Egyesület futónője Berlinben. Ez lesz a második felnőtt Európa-bajnoksága. Edzője bízik tanítványa jó teljesítményében.

– Bianka már tavaly teljesítette a kvalifikációs szintet a németországi kontinensviadalra – mondta Tóthné Stupián Anikó, az SVSE ügyvezetője, a futónő edzője. – A legutóbbi eredményei már biztatóak voltak, ezért abban reménykedünk, hogy ezúttal is bejut a középdöntőbe. A finálés szerepléshez fejlődési fokot kell lépnünk, de majd annak is eljön az ideje.


Kéri Bianka az indulás előtt azt mondta, hogy egy kicsit megviselte a téli hercehurca, a klubváltás, de túllendült rajta, és ez a formáján is látszik már.

– Nem volt könnyű időszak, de a legutóbbi luxemburgi futásom már biztató volt – fogalmazott a SVSE versenyzője. – Abban bízom, hogy a két évvel ezelőtti teljesítményemet ismételni tudom, ami középdöntőt érhet. Azzal teljesíteném a saját magammal szembeni elvárásokat.

Kéri Bianka a jövő évi világbajnokságot és a 2020-as tokiói olimpiát jelölte meg elérhető célként pályafutása folytatásaként. A diplomás atléta, aki kedden fut az Eb-n, szeptember 22-én férjhez megy, és ezzel a magánéletében is egy új fejezet kezdődik.

Donát Tamás


[fbcomments]