Kék / Közérzet / Kultúra · 2015.05.25.

Átadták a megújult művelődési központot

Átadták Veszprém megújult művelődési házát pénteken. Neveda Amália igazgató elmondta, hogy az épület 685 millió forint uniós forrásból teljes megújuláson ment keresztül, és 150 látogatóval többet képes befogadni, mint korábban.


A felújításnak köszönhetően 2017-re évi 120 ezer látogatóra lehet  számítani – húzta alá Neveda Amália igazgató.
Navracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa kijelentette: a megújult épület arról tanúsodik, hogy a veszprémiek számára fontos a közösség összetartó erejét adó művelődés, közművelődés. Hozzátette: a megújult művelődési központ neve Agóra, ami jól mutatja a hely küldetését, hiszen éppúgy hivatott a különböző nézetek ütköztetését szolgálni, mint a szórakozást. A megújult épület új, színes, erős központja lesz Veszprém kulturális életének, amely mindenki számára otthont nyújt, aki művelődni szeretne – foglalta össze Navracsics Tibor a távirati iroda tudósítása szerint.
Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) elmondta, hogy a megújult épületnek azt a célt kell szolgálnia, hogy a benne működő műhelyek képesek legyenek erősíteni a város közösségeit. A polgármester elmondta, hogy a művelődési központ és a Kabóca Bábszínház is az épület falai között működik.
Székely Andrea, a Kabóca Bábszínház igazgatója arról beszélt, hogy a megújulásnak köszönhetően új közművelődési programokat lesz lehetőségük megvalósítani a helyi televízióval és néptáncegyüttessel együttműködve.


 


[fbcomments]