Közérzet / Egyéb · 2022.09.22.

ÁRUHIÁNY – A romlott és nemváltó Nyugaton

Nincs cukor a boltokban. Nem lehet kapni már megint Veszprémben sem. Pedig kellene a birsalmasajthoz még egy kicsi. Persze, tudom én, hogy ez az áruhiány a nagy jólét miatt van, azt se tudjuk, mit csináljunk a pénzünkkel, ész nélkül vásárolunk összevissza, aztán meg, tessék, kifogy a cukor, a tartós tej, a liszt meg a satöbbi. Vagy ha éppen érkezik, akkor csak meghatározott darabszám vihető belőle. Ki van írva a boltokban a miheztartás végett.

Mert ugye, vannak olyanok, akik nem tíz, de húsz kilót is képesek tartalékolni. BMW, jacht, magánrepülő és egy mázsa cukor a spájzban. Ez a gazdagság mostanában. Ha egyszer valaki alapos felmérést végezve kimutatná, mit össze nem vásárol a magyar, lehet, hogy kiderülne, svájci életszínvonalon élünk, csak nem tudjuk. Igazából nem is csirkefarháton élünk, hanem csirkemellel dőzsölünk. A párizsit még a macskáink is kihányják, mert pármai sonkához vannak szoktatva és sóból sem az egyszerű dukál nekünk, hanem a Himalája.

Brüsszelben minden nagyon rossz

De hagyjuk Svájcot, mert éppen mostanában olvashattuk, hogy kemény pénzbüntetés vár szegényekre a télen, ha átlépik a fűtéskorlát határát akár egy fokkal is. Szegények ott a romlott és nemváltó Nyugaton! Nem múlik el nap, hogy a közszolgálati médiából ne értesülnénk róla, mit ki nem találnak az életük megkeserítésére az EU-bürokraták meg a saját kormányuk.


A németek például már hónapok óta gyakorolnak, hogyan készüljenek az áramszünetre, gázszünetre, az áruhiány áthidalására. Az élhetetlenjei! Az egész Európai Unióban rohamosan romlanak az életfeltételeik az oroszokra kirótt szankciók miatt, úsznak az inflációban. Nem az oroszok, hanem az EU. Kilencszázalékos az infláció az EU-ban! A rothadó Nyugaton már most éhen halnak és szomjaznak, vizük sincs rendes. Hogy a közbiztonságukról ne is beszéljünk! Vagy igaz, vagy nem, de a hazai közszolgálati médiában a poén a lényeg: Brüsszelben és környékén minden nagyon rossz, bezzeg nálunk!

Összevissza vásárolunk mindent jó dolgunkban

Ha a rothadó Nyugat-Európában áruhiány van, annak az az oka, hogy balfékek, rossz döntést hoztak és most rohamosan romlik az életszínvonaluk. Ha nálunk van hiány, az a nagy jólét miatt van, összevissza vásárolunk mindent jó dolgunkban, aztán nem csoda, ha kifogy a cukor, a liszt, az olaj, a tartós tej. Szóval, ideje fegyelmezetten vásárolni. Még majd híre megy a hanyatló Nyugaton, hogy milyen jól élünk errefelé. Csak fogyasztunk és szaporodunk állami támogatással. Bár köztudottan humánus társadalom vagyunk, de a német, svájci, belga, svéd, norvég menekültek tömegét még ez az erős és gazdag Magyarország sem tudná befogadni!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]