Közérzet · 2017.04.23.

ARÉNA – Bűnbanda blokkolta az autókat?

A hétvégi BL kézilabda csatára érkező szurkolók a Veszprém Aréna parkolóban azt tapasztalták, hogy valami rejtélyes oknál fogva nem működnek az autókhoz rendszeresített távirányítók. Először néhány, majd mind több érkező vendég tapasztalta a szokatlan jelenséget. Megtudtuk, hogy nem csak az infrasugaras, de a rádióhullámmal működő riasztók, központi zárak is sorra csütörtököt mondtak, sőt a létesítmény hasonló elven működő sorompója sem működött.

Nem hivatalos értesüléseink szerint elsőre csaknem reménytelenek tűnő nyomozás kezdődött a rendezők és a rendőrség köreiben. Sejthető volt, hogy a rendkívüli történés emberi beavatkozás következménye. Rövid időn belül újabb rendőri egységek érkeztek a helyszínre, és a meccs végéig folyamatosan járőröztek a parkolóban.

Nem hivatalos értesüléseink szerint a rendőrség előtt nem ismeretlen az az alföldi bűnbanda, amelyik arra szakosodott, hogy tömegrendezvényeken blokkolván a parkoló autók központi zárját minden nehézség nélkül kifossza a mit sem sejtve szórakozó vendégek gépkocsijait. Több hasonló eset történt országszerte, ezúttal azonban nem jártak sikerrel az említett rendőri jelenlétnek köszönhetően.

Szemtanúnk beszámolója szerint azonban a hoppon maradt bűnözők elektronikus hadművelete igen jól sikerült, mert néhány újabb gyártmányú autó elektronikájában olyan szinten okoztak zavart, hogy azokat csak hosszas próbálkozás után sikerült újra aktivizálni.

Mint mindig, most is van a történetnek tanulsága: soha ne bízzunk kizárólag a távirányítókban! Mindig győződjünk meg autónk tényleges zártságáról, ha kell, nyissuk meg az ajtókat, és nem mellesleg, soha ne hagyjunk az utastérben értéket!

Felmerül a kérdés, volt-e a hatóságnak hiteles információja a banda „működésével” kapcsolatosan, és ha igen, számított-e arra, hogy a Veszprém Aréna előtt megjelenhet a társaság, illetve miért nem kapott erről információt a helyi rendőrhatóság és az esemény rendezője?

Nyéki Roland


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!