Közérzet · 2019.08.09.

ARÉNA – Átver minket a kormány

A kézilabda szurkolók számára csalódás, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula polgármester számára kudarc a veszprémi Aréna bővítésének elmaradása – mondta Katanics Sándor önkormányzati képviselő a sportlétesítmény előtt tartott ellenzéki sajtótájékoztatón.

Katanics Sándor szerint ezzel a hitelességüket is elveszítették az említettek. A képviselő emlékeztetett rá, hogy a miniszterelnök 2016-os veszprémi látogatásakor hárommilliárd forintot ígért a beruházás megvalósítására. Két hónap múlva kormányhatározat vonta vissza a beígért központi támogatást, később mégis visszakerült a projekt a Modern Városok Programba. Most, hogy a bővítéssel kapcsolatos elképzelések végleg meghiúsultak, a képviselő úgy véli, hogy az országgyűlési képviselőnek és a polgármesternek semmiféle ráhatása nincs a nagy városi fejlesztésekre. Hiába hangoztatják, hogy az aréna melletti parkolóbővítés, valamint a 8-as és a 82-es utak összekötése azért megvalósul, legfeljebb reménykedhetnek abban, hogy ezt a döntést nem vonja vissza a kormány az önkormányzati választások előtt.

Katanics Sándor leszögezte: nem attól kell tartaniuk a veszprémieknek, hogy ellenzéki polgármesterük lesz, hanem attól, hogy olyan ember vezeti a várost, akinek nincs valódi érdekérvényesítő képessége. A városi lap újságírójának „keresztkérdésére” Szeged példájával válaszolt, ahol Botka László polgármestersége mellett épül fel egy 21 milliárdos sportcsarnok és lesz a Tisza-parti város a 2022-es kézilabda EB egyik helyszíne, amitől Veszprém most minden bizonnyal elesett.

Mihályi Balázs, az önkormányzat Városstratégiai és Városmarketing bizottságának tagja a Csalódás és kudarc – Átver minket a kormány címmel meghirdetett sajtótájékoztatón veszprémiként és szurkolóként arra szólította fel a helyi fideszes politikusokat, hogy vállalják a felelősséget a beruházás elmaradásáért, mert azzal, hogy felfelé mutogatnak, csak saját gyengeségüket bizonyítják.

Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő elmondta, hogy az aréna bővítésével az ellenzék kezdetben egyetértett, de a tavaly ősszel már 40 milliárdra növekedett becsült költséget irreálisnak tartották. Ekkora összegből szerintük sokkal sürgetőbb feladatokat lehetne és kellene megoldani.

A tizenháromszoros drágulást annak ellenére nem nyelte le a kormány – mondta, – hogy Gulyás Gergely egy tavaly novemberi kormányinfón még azt nyilatkozta: nem késik a veszprémi aréna bővítése, és nem kérdés, hogy annak a 2022-es kézilabda Európa-bajnokságra meg kell valósulnia. Ebből is látszik, hogy a kormány átver minket és a Modern Városok Program egyelőre az ígéret födje. Az októberi választások után szükség lesz annak áttekintésére, hogy mi az, ami ténylegesen megvalósulhat az ígéretekből.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!