Kultúra · 2017.04.05.

ÁPRILIS 11. – Vers az utcán, a színházban és másutt

A Pannon Irodalmi Kör arra szólít fel, hogy posztoljunk verset az utcára, a Petőfi Színházban jegyet adnak egy versért, ugyancsak itt, a megyei könyvtárban és a múzeumban pedig balladamondó performance-ra hívják a vállalkozó szellemű veszprémieket április 11-én, a magyar költészet napján.

A Pannon Irodalmi Kör idén is a költészet napjának rendhagyó megünneplésére szólít, amelynek a címe: Posztolj verset az utcára! Ennek lényege, hogy bárhol éljünk a világon, egyedül, párban, barátokkal, családdal, és bármilyen helyi szervezet, intézmény szervezésében indulnak útnak verset posztolni József Attila születésének 112. évfordulóján, április 11-én, osszák meg mindenkivel a www.posztoljverset.hu-n keresztül!


Ugyanezen a napon 10 és 18 óra között a Petőfi Színház várja verskedvelő nézőit a színház előcsarnokába. A versmondók fejenként egy színházjegyet kaphatnak, függetlenül attól, hány verset mondanak el az ott lévőknek.

Rendhagyó, háromlépcsős balladamondó performace-ra várják a jelentkezőket 14.30-kor a Petőfi Színházba. Itt lesz a gyülekező, a regisztráció és a balladarészletek kiosztása, a performance helyszínei pedig a Petőfi Színház, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és a Laczkó Dezső Múzeum. A közös balladamondást Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója instruálja. A rendezvényhez szabadon lehet csatlakozni. A programot követően a résztvevők ingyenesen tekinthetik meg az Arany 200 című kiállítását. A Laczkó Dezső Múzeumban az Étlapon az irodalom, a múzeumi szabadegyetem aktuális előadása 16.30-kor kezdődik. Dr. Pilipkó Erzsébet irodalmi muzeológus az irodalmi művek felől közelíti meg a gasztronómia témáját.


[fbcomments]