Közérzet · 2018.02.16.

ÁPOLÓK NAPJA – Idén egy csapat kapta a Kossuth Zsuzsanna-díjat

A magyar ápolók napja alkalmából a megyei kórházban átadták a Kossuth Zsuzsanna elismerést Géresi Andreának, Kovácsné Szirbek Mónikának, Major Mónikának és Nagyné Pattantyús Erikának, a kórház központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztálya szakdolgozóinak.

Az ország egészségügyi intézményeiben Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóján immár negyedik alkalommal ünnepeljük a magyar ápolók napját – mondta Horváth Ferencné, a Csolnoky Ferenc Kórház ápolási igazgatója. – Ez a nap az ápolók ünnepe és a betegek érdekében végzett csapatmunka elismerése.

A béremelések, a kívül megújult nővérszálló, amelynek a felújítását folytatjuk és az idén továbbképzésre kapott 400 millió forint folyamatos biztatás arra, hogy végezzük jól a munkánkat – hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Dávid Gyula, az intézmény főigazgatója.

A díjátadó előtt a Demel Eszter karnagy vezette Gárdonyi Zoltán Kamarazenekar muzsikált.

Kossuth Zsuzsannára emlékezünk, aki a szabadságharc alatt tette a dolgát, gyógyította, ápolta a sebesülteket, de beszéljünk a ma Kossuth Zsuzsannáiról is, akikből egyre kevesebb van – folytatta az ápolási igazgató. – Azt akarjuk, hogy a beteg elégedett legyen velünk, a kórházzal, ahol kezelik, a gyógyító orvossal, és kapjon olyan ellátást, amit mi, szakmabeliek kívánunk magunknak, azaz a legjobbat! Szépül a környezetünk, új technológiák, modern gépek, berendezések kerülnek az ellátásba, csak mi, a rendszert működtetők vagyunk egyre kevesebben. Az az ápoló, aki hitvallással mondja, hogy nem tudnék mást csinálni, megtalálja, megvalósítja magát, és ennek a világnak megismételhetetlen, éltető elemévé válik. Mert szükség van a szakma továbbvitelére, az elődök tanítására, a fiatalok elérésére.

A Kossuth Zsuzsanna Nővérekért Alapítvány és a kórház közös kezdeményezés alapján 2018-tól minden évben öt szakdolgozó részére elismerő okleveleket ad át az ápolói szakma elismeréseként. Dr. Dávid Gyula főigazgató és Vinkler Lajosné, a Kossuth Zsuzsanna Nővérekért Alapítvány kuratóriumi elnöke első alkalommal Marton Istvánnénak (az onkológiai centrum ápolója), Mészáros Lászlónénak (ideg-elme ápoló – Doba, pszichiátriai rehabilitáció), Viola Attilánénak (a sümegi kórház krónikus belgyógyászati osztályának ápolója), Patakiné Pál Erzsébetnek (a gyermekgyógyászati centrum ifjúsági és gyermekpszichiátriai járóbeteg ellátás vezető asszisztense) és Burján Ildikónak (a képalkotó diagnosztikai centrum asszisztense) adta át az oklevelet.

A Kossuth Zsuzsanna elismerő oklevelet első alkalommal adták át. A képen balról jobbra: Marton Istvánné, Mészáros Lászlóné, Viola Attiláné, Patakiné Pál Erzsébet és Burján Ildikó

A Kossuth Zsuzsanna elismerő oklevelet első alkalommal adták át. A képen balról jobbra: Marton Istvánné, Mészáros Lászlóné, Viola Attiláné, Patakiné Pál Erzsébet és Burján Ildikó

A kórház menedzsmentje úgy döntött, hogy idén a MESZK VIII. országos szakmai versenyen IV. helyezést elért Coma Light csapatnak adja a Kossuth Zsuzsanna elismerést. A csapat tagjai Géresi Andrea, Kovácsné Szirbek Mónika, Major Mónika és Nagyné Pattantyús Erika, a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály szakdolgozói. A díjazottak idén részt vehetnek a szegedi országos szakdolgozói kongresszuson, utazásukat és teljes ellátásukat a kórház fizeti.


[fbcomments]