Közérzet · 2020.05.12.

ÁPOLÓK NAPJA – Gondoskodjunk a gondoskodókról!

Május 12. az ápolók nemzetközi napja annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, az ápolóképzés kiemelkedő alakja.

A járványhelyzetben ismét bebizonyosodott, hogy az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozó ápolók hivatástudata nélkülözhetetlen. Becsüljük meg, amit a betegekért, idősekért tesznek!

Az LMP üzenete egyszerű: mindent el kell követni, hogy gondoskodjunk a gondoskodókról! Egyetértünk azzal, hogy a kormány bruttó 500 ezer forint egyszeri támogatást ad az egészségügyben dolgozó ápolóknak. Azt képviseljük, hogy a járványhelyzetben mutatott példás helytállásuk elismeréseként, munkájuk támogatása érdekében a szociális szektorban dolgozó ápolók is kapjanak egyszeri 500 ezer forintos rendkívüli juttatást! Hatalmas felelősség hárul rájuk, munkájuk pótolhatatlan.

Az egyszeri juttatások azonban nem helyettesíthetik a bérek rendezését. Legalább 30 százalékos azonnali béremelés kell az egészségügyi és szociális szektorban, hogy munkájukat valóban megbecsüljük, és arra sem árt figyelmet fordítani, hogy ezeken a területeken nagy a munkaerőhiány. Ha nem cselekszünk most, annak hosszú távú súlyos következményei lesznek.

Veszprém, 2020. május 12.

Gerstmár Ferenc (LMP)

önkormányzati képviselő

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!