Kultúra · 2018.12.02.

ÁLOMÚT – Rajzpályázat általános iskolásoknak

Országos rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek számára a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Öt kategóriában (1–2., 3–4., 5–6., 7–8. osztályba járók, illetve 1–8. osztályos, gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolás diákok) várják az utakhoz kapcsolódó alkotásokat.

Kategóriánként egy győztest hirdetnek a szervezők, de a legjobbnak választott pályaművekből a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook-oldalán szervezett közönségszavazás alapján különdíjat is kiosztanak. A kategóriák és a közönségszavazás győztesei egy-egy osztálykirándulást nyernek a társaság Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti gyűjteményébe. A nyertesek osztálytársaikkal együtt utazhatnak busszal Kiskőrösre, ahol múzeumi tárlatvezetésen vehetnek részt, és interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, valamint az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel.

A győztesek művei a 2019. tavaszi díjátadót követően egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin és 200 darab 5000 forint értékű ajándékutalvány is gazdára talál. A társaság díjazza a gyerekeket felkészítő pedagógusokat is.

Az alkotásokat zárt borítékban a következő címre lehet eljuttatni postán vagy személyesen: Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztály, „Álomút” gyermekrajzpályázat, 1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13. Postára adás határideje: 2019. január 15.

A részletes pályázati feltételek és az előző évi pályázat díjazott alkotásai, valamint az idei Álomút plakátja megtalálhatók a társaság megújult honlapján, a www.kozut.hu-n. A pályázattal kapcsolatban érdeklődni a rajzpalyazat@kozut.hu e-mail címen lehet.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!