Szórakozás · 2017.04.11.

ÁLLATKERT – Felébredtek téli álmukból a dinoszauruszok

Magyarország legnagyobb dinoszaurusz-kiállítása csütörtökön, április 13-án újra megnyitja kapuit. Megújulva, kibővülve, most már közel 50 életnagyságú dinoszaurusz szoborral várja a látogatókat a Veszprémi Állatkert dinóparkja. Már nem csak a triász, a jura és a kréta legjellegzetesebb őshüllőivel ismerkedhetnek meg, de a perm földtörténeti időszak képviselőivel is találkozhatnak a látogatók. Megérkezett például a 24 méter hosszú Diplodocus párja is, amey 11 méter magasról kémleli az eget, de megtekinthető lesz az Euoplocephalus, a Mastodonsaurus és a Kentrosaurus is.

A foglalkoztatósátrakban a gyerekek idén is próbára tehetik ügyességüket, részt vehetnek egy életnagyságú dinoszaurusz-csontváz játékos feltárásában, a kisebbek kisméretű dinoszauruszokat festhetnek ki, és a foglalkoztató téren akár egy Maiasaura hátára is felmászhatnak.


A Veszprémi Állatkert dinóparkja a megnyitását követően az őszi szünet végéig, azaz november 5-éig minden nap várja a kalandra vágyókat. A dinoszaurusz-kiállítás érvényes állatkerti belépővel ingyenesen látogatható.


[fbcomments]