Közérzet · 2015.10.06.

Akciós csirkecomb, tanulságokkal

Huszadik magyarországi születésnapját ünnepelte az egyik multinacionális élelmiszeráruház-hálózat, ebből a jeles alkalomból rengeteg napi akciót kínált a fogyasztóknak, amit a szokásos módon a saját reklámkiadványában is meghirdetett. Például a kedvelt és kapós csirkecombot felettébb kecsegtető, 399 forintos kilónkénti áron.

Történetünk főszereplője a vásárló hölgy, aki az akció napján elvitte a két lurkót oviba, iskolába, és reggel 8 órakor már harmadikként állt a sorban a hentespult előtt. Sorra kerülve kérte is a két kiló akciós combot, gondolta, vasárnap ránt belőle ebédre, meg egy keveset eltesz majd a fagyasztóba.


A pultnál viszont nem a tévéreklámból ismert, mosolygós, kackiás bajszú, szimpatikus, hajnalban teherautóval az istállóba, majd onnan a vágóhídra közlekedő szakember állt éppen, hanem annak valamelyik zordabb mása, aki rácsodálkozott a hölgyre, mégis mit képzel, hogyan is lenne már reggel nyolckor az akciós áruból? Mire vásárlónk hivatkozott az alkoholos filctollal a pult üvegére írt szövegre, no meg a reklámkiadványra, amelyben az állt, hogy „pénteken”, ami őt felbátorította arra, hogy már reggel merészeljen kérni a csirkecombból. Mivel a vásárló szerint egész nap péntek volt, arra kérte a hentest, nézzen már be „hátra”, hátha van még az áruból a pult mögött.

Olvasónk sejtheti, hogy volt. De közel sem akciós, hentesünk pedig közölte, ha ezen az áron kéri a vevő, leméri, ha nem, akkor ne tartsa fel a sort! A hölgy röstelkedve lépett ki a sorból, aztán a kijáratnál újabb meglepetés érte: a biztonsági őr még – biztos, ami biztos – belenézett a táskájába, mert ugye gyanús, ha valaki üres kosárral kíván kibocsátást nyerni.

Mindenre elszánt és edzett vásárlónkat a kudarc nem riasztotta el, ugyanis egy valamire való családanya, ha eldönti, hogy csirkecomb lesz vasárnap ebédre, akkor bizony az lesz. Délután visszament a boltba, hiszen egész napra szólt az akció és a munkaidő 4-ig tart, még csak most jön a vásárlók rohama. De tévedett, az üvegpultról már a filccel felírt árat is letörölték, a húspult rogyadozott az árutól, de csirkecomb sehol, így ismét üres kosárral, egy újabb táskaellenőrzést követően jött ki a boltból, mint mondta, utoljára ebben az életben!

Másnap délelőtt, a hétvégi nagybevásárlásnál a szomszédos boltban örömmel nyugtázta, hogy mégis lesz csirkecomb vasárnap ebédre, sőt, a fagyasztóba is jut, mert születésnapi akció nélkül megvette 359 forintért az áhított csirkecomb kilóját.


[fbcomments]