Közérzet · 2021.12.14.

Ajka – Állítsák vissza az eredeti állapotot!

Az ajkai Magyar Imre Kórházban néhány nappal ezelőtt megszüntették a traumatológiai fekvőbeteg-ellátást, a neurológiát, valamint az ápolási és krónikus osztályt. Schwartz Béla polgármester most az eredeti állapot visszaállítását kéri – írja az ajkaiszo.hu.

A hiányt és az ezzel járó problémákat már az átszervezés első napján megtapasztalták a helyiek és a környéken élők, mert sok baleset történt aznap, a sérülteket viszont már jóval messzebb kellett szállítani. Az ajkai polgármester ezzel kapcsolatban nyílt levelet írt a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatójának, dr. Töreki-Vörös Ibolyának.

Levelében többek között ezt írja:


A hozzánk beérkezett felháborodott megkeresések is alátámasztják azt a kérdésünket, hogy mi indokolta ezen intézkedést akkor, amikor a hivatalos közlemények már a járvány tetőzése utáni állapotról szólnak, valamint a napi megbetegedések és a kórházban ápoltak száma is csökkenő tendenciát mutat. Mindezeket az intézkedéseket megkérdőjelezik úgy, hogy többek között Ajkán, Veszprémben további szabad ágyak állnak rendelkezésre, továbbá a pápai kórház csak kis mértékben vesz részt a Covid-betegek gyógyításában. A kórház ellátási területén élő emberek felháborodása és az önkormányzatunkhoz beérkező nagyszámú megkeresés alapján kérjük, hogy a körülmények mérlegelése után az eredeti állapot visszaállítását megfontolni szíveskedjenek!

A levelet teljes terjedelmében az ajkaiszo.hu-n olvashatják el.

A képen az ajkai Magyar Imre Kórház épülete. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI


[fbcomments]