Közérzet · 2022.11.16.

AHang – Új értelmet adtak a nemzeti konzultáció plakátjainak

Magyarország kormánya folyton azokban a kérdésekben felejt el konzultálni, amelyek valódi fontossággal bírnak. Miközben hónapok óta zajlanak a tüntetések, megmozdulások az oktatás terén, a kormány az üres ígérgetései mellett semmilyen valódi intézkedést nem hoz. Helyette több milliárd forintból indított újabb nemzeti konzultációt, ami miatt ismét plakátokkal árasztották el az országot – írja az aHang.

konzultáció, AHang – Új értelmet adtak a nemzeti konzultáció plakátjainak

Az aHang ezért úgy döntött, hogy rendhagyó módon válaszol a kormány nemzeti konzultációjára és a plakátokon mutatja meg, mivel kellene érdemben foglalkozni. Az ország számos pontján ragasztották át a plakátokat az aHang aktivistái az alábbi feliratokkal:

  •  Nincs tanár = nincs jövő!
  •  1 plakát = 1 havi pedagógusfizetés
  •  Fizessétek ki a tanárainkat!
  •  Az alacsony pedagógusbérek [tönkretesznek minket]
  •  Az apa férfi, a tanárhiány nő

Elfogadhatatlan, hogy míg a pedagógusbérek emelése kapcsán azt válaszolja a kormány, hogy jelenleg nincs rá pénz, addig egy olyan témában, mint az Európai Unió Oroszországgal szembeni szankciói – amiket a magyar miniszterelnök egytől egyig megszavazott – több milliárd forintos konzultációt indítanak. A plakátok pedig nem csak gazdaságilag, de erkölcsileg is felháborítók. A kormány Brüsszelt egy bombaként ábrázolja, miközben a szomszédban zajló háborúban ezrek vesztik életüket az oroszok bombázásai miatt. Minden egyes plakát árának az oktatásban lenne a helye!


Ha a kormánynak valóban fontos, hogy konzultáljon az emberekkel, akkor kérdezze meg őket az oktatásról is! Az, hogy milyen lesz az ország jövője, az oktatáson múlik. Ha a kormány nem tesz semmit, annak beláthatatlan következményei lesznek.

Az aHang folytatni fogja a nemzeti konzultáció plakátjainak átragasztását, mert hisz abban, hogy a manipuláció és a propaganda helyett valódi ügyekkel kell foglalkozni és valódi párbeszédet kell folytatni. Fotók: aHang


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]