Közérzet · 2023.03.25.

AGYMOSÁS 2: A pedofília az oka mindennek?

Közlési korlátozások is lehetne ennek az írásnak a címe, mert a „közszolgálati” médiának az a bűvésztrükkje tárgya, amivel eltüntetik például a Schadl-ügyet. Mintha nem is lenne. Nyilván azt az utasítást kapták, hogy egy szót se szóljanak róla. Helyette jól elverik a port a pedofília mindkét gyanúsítottján.

Nem Kaletán, á, dehogy. Az mintha meg sem történt volna, hogy ennek a talpig becsületes kormánynak az egykori perui nagykövete felfüggesztett börtönbüntetést kapott 19 ezer pedofil fénykép birtoklásáért. Találtak egy pedagógus asszisztenst és egy tanárt Budapesten, illetve Zalában, aminek apropóján széltében-hosszában taglalhatják kedvenc témájukat, a gyermekvédelmi törvény szigorításának szükségességét. Szó se róla, felháborító, botrányos és undorító a pedofília, de nem hinnénk, hogy akkora ügy lenne, hogy miniszterelnöki szinten kellene vele foglalkozni. Az a gyanúm, azért beszélnek ennyit a gyermekek ellen elkövetett szexuális zaklatásról például a Kossuth rádióban, hogy ne kelljen még csak említeni sem például a Schadl-ügyet. Aki csak „közszolgálati” médiából tájékozódik, az könnyen meglehet, hogy nem is tud róla.

pedofília, AGYMOSÁS 2: A pedofília az oka mindennek?
A „közszolgálati média” trükkje: Schadl-ügy helyett pedofilügy (Forrás: dreamstime.com)

Mintha a miniszterelnökig sem jutott volna el a hír, hogy Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium volt parlamenti államtitkára a gyanú szerint bűnszövetkezetben működött a minisztérium épületében és parkolójában. Az ügyészség szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke összesen több mint 80 millió forint kenőpénzt adott át Völnernek 2018 és 2021 között. Cserébe azért, hogy a politikus az általa kijelölt végrehajtókat nevezze ki pozícióikba.


A gyanú szerint „Schadl György 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított kapcsolata révén, nagyobbrészt a közbenjárására kinevezett végrehajtók osztalékából”. Felmerül a kérdés, mennyire volt törvényes ezeknek a védett végrehajtóknak a munkája? Amennyiben nem egészen, akkor kártalanítja-e bárki valaha is azokat az embereket, akiknek elvitték a tetőt a fejük fölül? Erről, de egyáltalán a korrupciós ügyekről nemhogy a miniszterelnök, de még az igazságügyi „jó miniszter asszony” sem szól egy szót sem.

A korrupt ügyek helyett végtelenítetten megy a rádióban a gyermekvédelem témája. Ezek után nem csodálkoznék, ha megkérdeznének valakit, aki csak Kossuth rádiót hallgat, királyi tévét néz és megyei napilapot olvas, hogy mi a legnagyobb probléma ma Magyarországon. Azt felelné, hogy a pedofília. Így kell nekünk!

Vezető kép forrása: michaelyoungfineart.com


[fbcomments]