Közérzet / Egyéb · 2023.03.05.

AGYAMENT – Állásajánlat és a realitások

Egy állásajánlat szövegén szórakozik a közösségi média Szerbiában, annak ellenére, hogy a munkáltató kifejezetten kéri, tessék komolyan venni.

„Elvárható, hogy tudja, mennyi 2+2, és ismerjen legalább 12-15 betűt a latin és a cirill ábécéből.” Ezzel a szöveggel adott fel hirdetést egy zimonyi pizzéria, ahova a szakács segédje segédjének a segédje helyére keresnek jó munkásembert. Kérem, vegyék komolyan – hangzik a szöveg. Hááát, ez az, amit egy kicsit nehéz a feltételek láttán – írja az n1.rs hírportál.

Az 50 000-99 999 dináros (kb. 150-300 ezer forint) havi bérrel járó állásajánlat elnyeréséhez csupán annyi kell, hogy legyen „normális” az illető. „Amennyiben pszichés problémái vannak, megnéznénk az anamnézist. Elvárható továbbá, hogy a pályázó el tudjon számolni 4-ig (2+2), de ez nem okvetlenül szükséges. Járművezetői engedély nem kell, megelégszünk azzal, ha kíséret nélkül hazatalál a munkából három kilométeres távolságban. Okostelefon nem kell, jó lesz nyomogatós is, csak minden gomb működjön. Nyelvismeret: szerb alapfok és felismerjen legalább 12-15 betűt a latin és cirill ábécéből. A munkahely száraz, nincs villámcsapásveszély és huzat sem. Az épület erősebb földrengést is kibír.”


állásajánlat, AGYAMENT – Állásajánlat és a realitások
Aki nem hiszi, járjon utána: a zimonyi álláshirdetés fotója (Fotó: jooble)

Az állásajánlat további elvárásai: „Érkezzen időben a munkahelyi címre. Tartsa be a nyolcórás munkaidőt, egy percig se maradjon tovább. A munkahelyén ne kapcsolja ki még véletlenül se a tévét, se a zenét, de ne is hangosítsa fel. Post scriptum: kérem, vegyék komolyan ezt a hirdetést és csak az jelentkezzen, akinek tényleg kell a munka.”

A hirdetésen van, aki nevet, van, aki sír. Mások felháborodnak, élethelyzetüktől, életfelfogásuktól függően. Kelet-Európa 2023.

Vezető kép: Furcsa álláshirdetés. Ennyire nincs, aki dolgozzon, vagy ennyire lenézik a munkaerőt? (Fotó: middletownpress)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]