Szórakozás · 2018.05.22.

AGÓRA – Csodálatos természetfilmek

Idén második alkalommal rendezik meg az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokat, melynek keretében május 27-én 16 órától három csodálatos magyar természetfilmet mutatnak be az Agórában. A rendezvény díjtalanul látogatható.

16.00 A rejtőzködő természet
(magyar természetfilm, 67 perc, 2018)
Rendező: Végh Attila
A film alcíme: Vizek, rétek, erdők. E három fejezet a Duna-kanyar, a hortobágyi puszta, valamint az Északi-középhegység tájaira kalauzolja el a nézőt. A befejező jelenetben emelkedettebb hangú a narráció: a természet képes rá, hogy az embert visszavezesse saját természetéhez.


17.15 Négy évszak a Tisza-tavon
(magyar természetfilm, 12 perc, 2016)
Rendező: Gregus Dezső
A hároméves forgatás eredményeként elkészült film egyedülálló perspektívában mutatja be hazánk második legnagyobb tórengetegét, mely az UNESCO Világörökség része. A film feltárja a lagúnák páratlan élővilágát a lombok között, a vízparton és a víz alatt. A tanösvények kanyargós útjai a rejtőzködő madárvilág náddzsungelébe vezetik a túrázókat. A tó minden szegletét elfoglalta a buja természet és az állatvilág.

17.30 Kelet és nyugat
(magyar természetfilm, 51 perc, 2018)
Rendező: Keresztúri Ferenc
A Kelet és nyugat című film lelkes amatőr videósok munkájának eredménye. Az első részben a Kelet-Mecsek vadregényes szurdokát, a Hidasi-völgyet ismerheti meg a néző. A lenyűgöző szubmediterrán éghajlatú táj mellett a patakos völgy állat- és növényvilágának legjellemzőbb képviselői is bemutatásra kerülnek. A film készítőinek célja a Kelet- és Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet értékes természeti kincseinek népszerűsítése.


[fbcomments]