Életmód · 2018.01.24.

AGÓRA – Családi klímanap

A Veszprém megyei klímavédelmi stratégiához kapcsolódó családi klímanap lesz január 27-én 9 és 18 óra között az Agórában. A családok számára összeállított programkínálatban mindenki felismerheti saját alternatív lehetőségét az éghajlatbarát életmód kialakítására. Ehhez segítséget kapnak információkkal, tanácsadással, játékokkal, eszközbemutatókkal, előadásokkal, nyereményekkel és rengeteg élménnyel.

A Veszprém Megyei Önkormányzat, a Pannon Egyetem Környezetmérnöki Intézete és a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület által szervezett esemény meglepően gazdag tárházát kínálja az éghajlatbarát megoldások megismerési lehetőségének. Mind a tématerület összetettsége, mind a rendezvény programkínálata kellően széles ahhoz, hogy mindenki a saját életkörülményeihez megfelelő megoldásokkal találkozhasson.


A családi klímanap céljai között szerepel egyrészt az energiatakarékos és energia-hatékony megoldások bemutatása, másrészt a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos ismeretek, információk átadása – mondta dr Domokos Endre, a Pannon Egyetem Környezetmérnöki Intézetének igazgatója. – A rendezvényen szó lesz majd otthonaink állapotának felméréséről és szigetelési lehetőségeiről, az épületgépészeti rendszerek korszerűsítési módjairól, a megújuló energia alapú hőtermelő rendszerekről és a megújuló energia alapú villamosenergia termelő rendszerekről is. Szeretnénk átfogó képet adni mindazoknak, akik döntéseikhez információt, segítséget, újabb megoldási lehetőségeket keresnek.

A családoké lesz a főszerep szombaton – tette hozzá dr. Szalay Tímea, a Csalán Egyesület elnöke. – Míg a kisebbek játszanak, a családok felnőtt tagjai megismerhetik az otthonaik energiatakarékosságát segítő technológiai lehetőségeket. A hölgyek, családanyák a leginkább nyitottak egy-egy új szokás felvételében, kipróbálásában, így velük kapcsolatban az életmódbeli változtatási lehetőségek megismertetése a célunk. Ehhez beszélgetések, játékok, különböző tesztek kitöltése nyújt inspirációt.

Ezen a rendezvényen mindenki nyerhet. A szervezők ugyanis értékes tombolanyereményekkel és minden résztvevő számára apró ajándékokkal várják az éghajlatbarát megoldások híveit.


[fbcomments]