Kultúra · 2016.06.04.

ADOMÁNY – Botevesek a hangversenyzongoráért

Az iskolai papírgyűjtés bevételét sokféle célra fordították már az országban, de hangversenyzongora megvásárlását még biztos nem támogatták belőle sehol. Egészen péntekig… A veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjai ugyanis úgy határoztak, hogy a munkájukért kapott 28 ezer forinttal a városi gyűjtéshez járulnak hozzá.

Takács Gyöngyi, az iskola énektanára vetette fel az ötletet, amely a diákönkormányzatnál teljes támogatásra talált. A pedagógus portálunknak elmondta, hogy a negyedikesek és a felső tagozatos évfolyamok tanulói éves hangversenybérlettel látogatják a Hangvillában a Filharmónia koncertjeit, emellett a jelentősebb iskolai rendezvényeiket is ott tartják. Büszkék rá, hogy a közadakozásból megvásárolandó Steinway zongorához ők is hozzátehettek valamit. Az adományt Neubauer Sándorné, a Veszprémi Turisztikai Egyesület elnöke köszönte meg a Nehéz Fiúk Tubanégyes hangversenye előtt a Petőfi Színház színpadán.


Amint arról korábban már beszámoltunk, az egyesület és a Veszprémi Hangversenyteremért Közhasznú Alapítvány közösen hirdette meg azt a nagyszabású civil összefogást, amelynek célja, hogy Veszprém városa egy nemzetközi színvonalú hangversenyzongorával gazdagodjon. A www.zongoraveszpremnek.hu oldalon napra készen lehet követni a gyűjtés alakulását. A szükséges 30 millió forintból tegnapig 15 millió 167 ezer 100 forint állt rendelkezésre. Neubauer Sándornétól megtudtuk, minden erejükkel azon dolgoznak, hogy a hiányzó összeget az év végéig előteremtsék. Van remény – jelentette ki sokat sejtető mosollyal, ám ennél többet nem árult el.

Ezúton kérjük mi is, hogy aki teheti, segítse a nemes cél megvalósulását, hiszen a gazdag zenei múlttal és jelennel rendelkező Veszprém tényleg megérdemel egy rendes hangversenyzongorát!


[fbcomments]