ADOMÁNY – Angyallá válni kis időre

A családok, szülők tájékozódását segítő imami.hu információs portál idén negyedik alkalommal hirdette meg azt az országos karácsonyi játékot, amelyhez egy megyék közötti jótékonysági verseny is társul. Ezt a versenyt idén Veszprém megye nyerte, köszönhetően az itt élő anyukák lelkes részvételének – mondta tegnap Szunyogh Szandra az imami veszprémi csoportjának képviseletében.

A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Centrumába a szervezők által kitűzött célnak megfelelően több mint százezer forint értékű adomány – játék, könyv, készségfejlesztő és építőjáték, babahinta – került, az ápolókat pedig egy nagy kávécsomaggal ajándékozta meg a portál. Ahogyan Szunyogh Szandra fogalmazott: mindenki szeretne kicsit angyallá válni így karácsony előtt – nos, ez nekik idén is sikerült.


Az ajándékokat Dancsics Katalin részlegvezető ápoló köszönte meg, akitől megtudtuk, hogy az osztályon jelenleg közel harminc kisgyerek gyógyul. Akiknek az állapota lehetővé teszi, azokat karácsonyra hazaengedik, ám többen is a kórházban lesznek kénytelenek tölteni az ünnepet. A most kapott játékok elsőként az ő számukra fogják megkönnyíteni a betegségből való felgyógyulás nehéz időszakát.


[fbcomments]