Sárga / Közérzet · 2016.01.27.

Adminisztrációs munka lóbalzsammal

Kellene már nekem valami jó kis fix állás, ha nem is nagy, de biztos fizetéssel, mert a férjem ugyan jól keres, de a lakáshitel törlesztése, a rezsi és a többi kiadás elviszi a jövedelme nagy részét.

Most egy telefonos cégnél dolgozom 500 forintos nettó órabérért, de a cég csak az egészségbiztosításomat fizeti, a nyugdíjjárulékomat nem, úgyhogy a ledolgozott munkaéveim száma nem nő. Bármilyen munkát elvállalok (adminisztráció, takarítás, ügyfélszolgálat), csak legyen bejelentett.

Rengeteg helyre elküldtem a pályázatomat, és persze csak egy-két cég jelzett vissza. Az egyik ilyen kft.-től felhívott egy kellemes női hang, és azt mondta, ekkor és ekkor, itt és itt jelenjek meg csinos irodai ruhában próbanapra, adminisztrációs munkára.

Megjelentem. Nem öltöztem túl vastagon, gondoltam, az irodában úgyis meleg lesz. A helyszínen azonban nem egy épületbe kellett bemennem, hanem egy eléggé leamortizált Opelbe ültetett egy nő két másik hölggyel egyetemben. Azt mondta, ez a céges autó, és elindultunk Nagyvázsonyba.

Még mindig nem fogtam gyanút, de amikor Vázsonyban az egyik hölgy kiszállt a kocsiból, és a „főnökasszony” a kezébe nyomott a csomagtartóból egy kisebb táskát, amelyben – mint kiderült – sarokreszelő, lóbalzsam és más hasonló apróságok lapultak, gyanút fogtam.

Útban Zánka felé kérdezgettem is a sofőrt a „munka” feltételeiről. Megtudtam, hogy az ígért havi 120 ezer nettó teljesítményfüggő, ráadásul naponta fizetnek és nem havonta, a munkaidő pedig nyolctól délután ötig tart, és el kell adni valamit. Közben Zánkára értünk, és ekkor szóltam a „főnökasszonynak”, hogy a házalást semmiképpen nem vállalom, mire ő azt válaszolta, hogy akkor szálljak ki a kocsiból, mert neki dolga van, és csak délután ötre ér vissza Veszprémbe.

Mindez úgy délelőtt tíz óra körül történt, busz csak órák múlva indult. Hosszas telefonálgatás után egyik ismerősöm értem jött Zánkára. A csinos hivatali öltözékemben jól megfáztam, hetekig köhögtem, és folyt az orrom.

Továbbra is munkát keresek, akármilyet, de ügynökök kíméljenek!

Lejegyezte: Révész Erika


[fbcomments]