Egyéb · 2021.12.10.

ActiCity – Megújul az Erzsébet-liget

Az ActiCity Mozgásközpont beruházással párhuzamosan a Séd-völgy mintájára újul meg a város legszebb sétánya, az Erzsébet-liget. A Kolostorok és Kertek zöldfejlesztése több európai elismerést is elnyert, ezért ugyanezt a minőségi zöldfelület-megújítást szeretnénk elhozni a belvárosba is – olvashatjuk Porga Gyula veszprémi polgármester közösségi oldalán.

„Az Erzsébet-liget és a Zeneiskola előtti park megújítása hamarosan elkezdődik. Nagyot álmodtunk, de szerencsére a Pannon Egyetem is támogatott minket az elképzelésben, így a Megyeházától egészen az egykori gyerekkórházig a teljes zöldfelület megújul” – áll a közleményben.

„A zeneiskola előtti parkolót egy több mint a kétszeresére bővített földalatti parkoló váltja majd ki az egyetem I. számú épülete mögött. A jelenlegi parkoló területét átadjuk a közösségnek, játszóparkot, különböző sportolási lehetőséget biztosító parkot hozunk létre. 


A belváros funkciói közé tartozik az ügyintézés, a bevásárlás, de hiányzik egy tér, ahol lelassulhatunk egy nagy »városi kertben«, zöldövezetben. Szükség van egy városi parkra, ami a lecsendesedés, a pihenés, a rekreáció egyik helyszíne lehet. 

A Szent Miklós-szeg méltatlanul elhanyagolt környezetét is rendbe tesszük, és egy kávézót is kialakítunk a területen. A sétány végén pedig már elkezdődött az egykori gyermekkórház, az ActiCity Mozgásközpont beruházása, és megújul a Laczkó Dezső Múzeum épülete is.” 


[fbcomments]