Szórakozás / Kultúra · 2021.06.23.

A Veszprémi Petőfi Színház Balatonalmádiban

Átadták a felújított kolostor épületét Balatonalmádiban, ahol egész nyáron táborokkal, kulturális programokkal, zenés estekkel várja az ifjúságot és a színházszerető közönséget a Veszprémi Petőfi Színház.

– A mi szívünknek nagyon fontos ez a nap – mondta Oberfrank Pál, a színház igazgatója a megnyitón. – Hálával gondolunk Kerényi Imrére, aki megbízott minket ennek az örökségnek a továbbvitelével, aki elindított bennünket itt, Balatonalmádiban. 
– A kulturális élet szereplői és dolgozói végig azon munkálkodtak, hogy előadásokat készítsenek elő, hogy amikor eljön az idő, átvegyék a stafétabotot az egészségügyi dolgozóktól és a rend őreitől. Hogy végre szórakoztathassák szeretett közönségüket – folytatta Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár. – A Balatonalmádi ikonikus jelképévé vált Magtár Kultúrtár-ház és Kolostorok épületegyüttesének üzemeltetésére kiváló választás a Veszprémi Petőfi Színház, így a Kerényi Program méltó kezekbe kerül.
Kontrát Károly országgyűlési képviselő hangsúlyozta: – Ünnep, hogy megélhettük ezt a napot, és minden esélyünk, lehetőségünk megvan arra, hogy Balatonalmádi fényét emeljük ezzel az épületegyüttessel.
– Rendkívül hálás és egyben rendkívül nagy feladat volt a folyamat az első gondolattól kezdve – fogalmazott Kepli Lajos, Balatonalmádi polgármestere. – A Veszprémi Petőfi Színházzal kötött megállapodás lehetőséget ad arra, hogy ezután a nehéz év után életre keljen a kolostor, ami sok-sok kultúrát, zenét, előadást, kacagást ad majd Balatonalmádi lakosainak.
A Kolostor és Magtár Kultúrtár-ház épületegyüttese számos programmal várja a színházat, zenét, képzőművészetet szerető közönségét.

Fekete Péter beszél a megnyitón. Fotó: Veszprémi Petőfi Színház


[fbcomments]