Kultúra · 2023.05.30.

A táncfesztivál fődíja a Baro d’evel Lá című előadásáé

Remek előadásokat láthatott a közönség A tánc fesztiválja – A 25. Nemzetközi Kortárs Fesztiválon. A táncfesztivál fődíját a francia Baro d’evel Lá című darabja kapta.

A közönségdíjat a belga Miet Warlop After All Springville című darabja, a fesztiváldíjat a magyar Hodworks Pirkad című produkciója kapta. A zsűri három előadói díjat ítélt oda. Farkas Zoltán Batyu és Tóth Ildikó Fecske A merítés, a horvát származású Barbara Matijević a francia Forecasting, Szekrényes László a Lift című produkcióban nyújtott teljesítményéért vehette át az elismerést.

Horváth Csaba, a táncfesztivál művészeti vezetője megígérte, hogy továbbviszi a fesztivál hagyományait, összművészeti jellegét. Vándorfi László, a szervező Pannon Várszínház és a fesztivál igazgatója a munkatársaknak, a szponzoroknak, az EKF-nek, a művészeknek és a közönségnek is megköszönte, hogy közreműködtek a rendezvény lebonyolításában. Külön köszöntötte Krámer Györgyöt, aki nyugdíjazásáig, három évvel ezelőttig volt a rendezvény művészeti vezetője.

– Ez a fesztivál a tánc és a művészet szabadságát, szépségét hirdeti, amit fantasztikus alkotók és szervezők éltetnek – mondta Krámer György. – Köszönet annak a 32 fotósnak, aki kezdettől fogva részt vett a táncfesztiválon! Remélem, hogy egyszer elkészül a könyv is, amely összefoglalja a rendezvény elmúlt negyedszázadát!

A vezető képen Miet Warlop társulatának tagjai megköszönik a közönségdíjat. Fotó: Pannon Várszínház


[fbcomments]