Szórakozás / Életmód · 2021.04.15.

A sztori, amire emlékezni fogsz

Kindra Hall egy olyan csodafegyvernek számító marketingeszközt nyújt át az olvasónak, mely amilyen egyszerű, olyan nagyszerű: A sztori, amire emlékezni fogsz című könyvét.

Miért osztanak meg több ezren egy rossz minőségű fotó alá így-úgy megírt, hosszabb posztot? Nem érted, miért marad meg egy reklám jobban benned, mint több száz másik? Miért vásárolnak bizonyos márkát jobban, amikor nem is különleges a dizájnja vagy ötlete a terméknek? Hogyan lehet valaki a társaság középpontja, ha nem is nagyhangú? Miben rejlik ezeknek a meglepő sikereknek a titka?
Talán azért lehetnek bizonyos emberek és márkák népszerűbbek, mert történetet mesélnek el. Valódi történetet, aminek karaktereivel könnyű azonosulni, akikhez érzelmileg kötődni kezdünk, miközben valami olyasmi történik velük, ami megváltoztatja az életüket. Ez a „robbanás” pedig hat a mi lelkünkre is, és elkötelezettekké válunk.

Akkor most görgessen csak vissza ahhoz a magában leszólt, rossz minőségű kép alá írt bejegyzéshez, melyet minden logikának ellentmondva több ezren osztottak meg! És olvassa el alatta az elsőre teljesen átlagosnak tűnő posztszöveget! Biztos, hogy olyan átlagos? Hiszen úgy olvasta végig, hogy közben nem hallotta a home office-ban harsányan telefonáló párjátt, a hangosan távoktatódó nagyobbik gyerekét, a nappaliban kismotorozó kisebbiket és a díszpárnákat morogva kibelező kutyáját. A szomszédot sem hallotta, aki mindig délelőtt 11-kor indítja be a lombszecskázó-gépet gonoszul átvigyorogva a kerítésen. Valószínű tehát, hogy az a poszt tud valamit, ha képes volt ennyire megtapadni a tudatában. Igazi történetet mesélt el. Egy igazi történetet, amivel a marketingesek legnagyobb álmát, az emberek figyelmét és elköteleződését meg lehet szerezni. Ezért, ha ön cégvezető, marketinges, vállalkozó, vagy csak egy átlagos ember, aki szeretné, hogy egy kicsit jobban figyeljenek önre, fogadja meg A sztori, amire emlékezni fogsz tanácsait! Nem fog csalódni bennük, csak nagyon jól mesél majd tőlük. Olyan jól, hogy még a szomszéd is felhagy a lombszecskázással, mert tátott szájjal hallgatja a sztoriját.
Kindra Hall egy olyan csodafegyvernek számító marketingeszközt nyújt át az olvasónak, mely amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. De hogy miként kell igazán jól csinálni, hogyan lehet valóban hatni vele az emberekre, és akár vásárlást generálni vele, azt nem mindenki tudja. De azok biztosan, akik ezt a könyvet elolvassák.

Kindra Hall: A sztori, amire emlékezni fogsz című könyve a 21. Század Kiadó gondozásában, Novák Gábor fordításában jelent meg, és itt megrendelhető.

sztori, A sztori, amire emlékezni fogsz

Vezető fotó: Kindra Hall. Fotó: speakers.ca


[fbcomments]