Szórakozás · 2020.02.21.

A SZERENÁD – Családi film összefogással

A szerenád című egész estés családi film alkotói örömmel osztják meg a hírt a közönséggel, hogy három év kitartó munkája, több évszakos forgatása, 30 forgatási napja után a filmet leforgattuk, és jelenleg a film utómunkálatai zajlanak.

A szerenád a 2011/2012-es évadban a Veszprémi Petőfi Színházban bemutatott mesedarab adaptációja, a darab írójának, Máté P. Gábornak az első filmes rendezése. A film szereplői közül többen szerepeltek a színdarabban is, illetve megtalálhatók közöttük mindkét veszprémi színház színészei, többek között Módri Györgyi, Szelle Dávid, Főző Ditta, Pap Lívia, Dér Mária, valamint a Veszprémi Petőfi Színházban többször fellépett Szalay Bence, Trokán Anna, Langer Soma, Kricsár Kamill és Buvári Lilla is. A film operatőre és vágója Ladányi János, a Szeretföld című film alkotója. Zeneszerző Szili Péter. A zenei utómunkák, hangfelvételek Süle Zsolt hangstúdiójában zajlanak, hangmérnök Farkasréti György. A film koreográfusa és jelmeztervezője Turós-Máté Kinga.


Jelenet a filmből: Buvári Lilla és Szelle Dávid

Jelenet a filmből: Buvári Lilla és Szelle Dávid

A SzeretFilm Stúdióban készülő családi film széles körű társadalmi összefogással jöhetett létre, amelyben a színészeken kívül veszprémi és Veszprém környéki művészeti csoportok, egyéb társművészetek alkotói és civilek is részt vettek. Premierje várhatóan még a nyár előtt lesz Veszprémben.

Werkfotó

Werkfotó


[fbcomments]