Egyéb · 2021.08.05.

A nemzeti marad, a hitvallás váltja az együttműködést

Nagy napra virradtunk: a Nemzeti hitvallás váltja a középületekben kifüggesztett Nemzeti Együttműködési Rendszer nyilatkozatát. A „Legyen béke, szabadság és egyetértés.” című irat kötelező kifüggesztését az „Isten, áldd meg a magyart!” címűre kell kicserélni. 

A nemzeti önrendelkezés, a polgári átalakulás eszméit a híres 12 pontba összefoglaló márciusi ifjak óhaja helyett egy majdhogynem irodalmias szöveg kerül a falakra. Nem lesz egyszerű olvasni, kétségkívül jó szem kell majd hozzá, mert a Magyar Közlönyben megjelent határozat úgy rendelkezik, hogy 50 x 70 cm méretű keretbe foglalják. A meghatározott nagyságba kell a kb. ötven soros szöveget plusz a koronát nyomdai minőségben elhelyezni. Annak méltó helyét a közigazgatási szerv vezetője köteles kijelölni. Sőt, megfelelő állapotáról és szükség szerinti cseréjéről intézkedni. 

Nem biztos, hogy a nemzeti együttműködés rendszere megvalósult, a kormányrendelet szerint azonban ideje 11 év után lejárt. Jön a csere. Feltehetően viszont nem lángol föl az évtizeddel előbbi vita a hitvallás szövegéről. Aki ráér a konzultációs kérdőívek kidolgozása, a negyedik hullám taglalása, a harmadik oltásról szóló vita és a nyaralás közepette, az inkább a csere indokain meditál majd. 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!