Hasznos · 2023.02.16.

A nélkülözhetetlen tetra pelenka

Nem mindenki számára ismert a tetra pelenka. Ha még Te sem találkoztál vele, akkor ideje, hogy megismerd a praktikus textilpelenkát. Korábban, amikor még nem lehetett kapni eldobható pelenkát, akkor a textilpelenkát használták az édesanyák. Korántsem volt olyan egyszerű a használatuk, mert mosni, kifőzni és vasalni kellett, ráadásul még egy gumibugyit is rá kellett húzni.

A tetra pelenka igaz, hogy nagy múlttal rendelkezik, de nem korszerűtlen! Igaz, hogy azóta megváltozott a rendeltetése, de nagyon hasznos és nem árt, ha több van belőle.

Miért szerethető a tetra pelenka?

100% pamutból készül, sűrű szövésű, puha és remek nedvszívó. Persze ma már nem pelenkázásra használjuk, és a klasszikus fehéren kívül színes és mintás változatban is beszerezhető a Babaágynemű bolt webáruház tetra pelenka kínálatából.


Mire lehet használni és miért érdemes nagyobb mennyiséget vásárolni belőle?

  • Mivel az újszülött babának még nem szabad párnát tenni a feje alá, higiénikusabb, ha tetra pelenkát használsz, amit naponta vagy gyakrabban cserélhetsz.
  • Nemcsak otthon a kiságyban, hanem a babakocsiban és a hordozóban is érdemes tenni a kicsi feje alá.
  • Szoptatás után nem maradhat el a büfiztetés. Egyszerűen csak terítsd a válladra, és a ruhád tiszta marad, mert a pelenkára csorog a tej vagy tápszer.
  • Megkönnyíted a dolgod, ha a pelenkázólapra is terítesz egyet, mert ha véletlenül kifolyna a pelus tartalma, akkor egyszerűbb a tetra pelenkát mosni.
  • Remek fürdetési kiegészítő is! Ha a kiskád aljára teríted, akkor nem fog csúszkálni a baba a kádban, sőt mosdókesztyűként is használhatod.
  • Étkezéskor, ha az összes előke a mosásban van, akkor csak vegyél elő egy textilpelenkát, és már is védve van a baba ruhája.
  • Nyáron a vékony takarót is helyettesíti.

A tetra pelenkát higiénikusan lehet tisztítani

Mivel 100% pamutból készült, ezért magas hőmérsékleten akár 60 fokon mosható. Ne ijedj meg, ha eleinte merevnek találod az anyag tapintását, mert már az első mosás után puha lesz. Ez annak köszönhető, hogy a szövéshez használt keményítő egyszerűen kimosódik a szövet szálai közül. Mosás után kissé gyűrött lehet, de ne aggódj, amint kivasalod, visszanyerni az anyag eredeti formáját. Ráadásul ha 200 fokon vasalod, akkor fertőtleníted is egyúttal. A kisbabák immunrendszere még védtelen ezért fontos, hogy baktériummentes legyen a textília.

Mennyi legyen otthon belőle?

Elsőre talán soknak tűnhet, de hidd el, a sokoldalú tetra pelenkából 20-30 db közötti mennyiségre szükséged lesz. Hacsak nem akarsz minden nap mosni, ezt a mennyiséget érdemes beszerezni. Gondolj a váratlan helyzetekre is, inkább legyen több, mint kevesebb.

Minden egyes szoptatáskor használsz egyet. A kiságyba a baba feje alá is, amit ha nyálas lett vagy bukott, akkor rögtön cserélni kell. A pelenkázólapra, a játszószőnyegre is érdemes teríteni egyet és nem árt, ha lakás több pontján is van belőle, mert ha egyszer megszoktad és megszeretted a használatát, akkor jó, ha mindig kéznél van.


[fbcomments]