Aláírás rövid / Közérzet · 2015.06.25.

A négy Török új háza

Nagy összefogással, rekordidő alatt készült el Törökék litéri otthona, amely két hónapja szinte teljesen leégett. A három gyermeket egyedül nevelő Török Lajos csaknem mindenét elvesztette a tűzvészben: az alig elkészült háznak csak a négy főfala maradt meg, a rajtuk levő ruhájukon kívül semmit sem tudtak kimenteni a lángokból. A napokban már beköltözhetnek az újjáépített otthonukba.

Kovács Attilától, a  Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat (HISZ) veszprémi vezetőjétől megtudtuk,  a  családfő kérésére a rekonstrukcióban a legnagyobb anyagi terhet, a komplett tető kivitelezését a segélyszervezet vállalta, de segítséget kaptak – például tetőcserepet – a Bramactól, nyílászárókat pedig a veszprémi Ada-Bautól.


Az alig elkészült háznak csak a négy főfala maradt meg a tűzvész után

Az alig elkészült háznak csak a négy főfala maradt meg a tűzvész után

A „kétszer ad, aki gyorsan ad” elvet gyakorolva a veszprémi HISZ azonnali gyorssegéllyel, készpénzzel, életvezetéshez szükséges és nélkülözhetetlen tárgyakkal, ruha- és élelmiszercsomaggal is segítette a Török családot közvetlenül a tűzvész után. A segélyszervezet és támogatóik által adományozottak értéke jóval meghaladja a kétmillió forintot. A szeretetszolgálat a vállalásuk teljesítése után sem hagyja magára a családot, segédkeznek a belső munkák elvégzésében, a gipszkartonozásban, padlószőnyegezésben, festésben is számíthat rájuk a négy Török.


[fbcomments]