Zöld / Közérzet / Kultúra · 2015.10.28.

A Lovassy a legjobb vidéki középiskola

A veszprémi Lovassy László Gimnázium nagy sikerként könyvelheti el, hogy a HVG felmérése szerint a tavalyi és a tavalyelőtti 9. hely után negyedik helyezett lett a középiskolák országos rangsorolásában.

A toplistás kiadvány az ország száz legjobb középiskolájának rangsorát teszi közzé, a felmérés a gimnáziumok és szakközépiskolák kompetenciaméréseinek eredménye, továbbá a felvételik és érettségik összesített eredményei alapján készült.


Szerkesztőségünk gratulál az iskola vezetőinek, pedagóguscsapatának és nem utolsósorban a diákjainak.

Az első tízbe egyedüli vidéki középiskolaként került be a Lovassy. 1. Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, 2. ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest), 3. Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium, 4. Lovassy László Gimnázium (Veszprém), 5. ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium (Budapest), 6. ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola Hat Évfolyamos Gimnázium (Budapest), 7. Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola (Budapest), 8. Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest), 9. Budapest I. Kerületi Toldy Ferenc Gimnázium, 10. Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola.


[fbcomments]