Közérzet / Életmód · 2021.07.11.

A klímaváltozás nem a jövőnk, hanem a jelenünk

A klímaváltozás káros hatásai sokkal súlyosabbak, mint vártuk, és már a bioszférát és az emberiséget is fenyegetik – állítják a tudósok.

A tudósok – „A tudósok figyelmeztetése a klímaveszélyről” egyéves évfordulóján, még idén januárban – arra jutottak, hogy a klímaváltozás a Föld jelentős részét lakhatatlanná teheti a magas kibocsátások, a pozitív visszacsatolások és a közelgő klimatikus fordulópontok okán.
Noha a Covid-19 világjárvánnyal összefüggő lezárások 2020-ban 7 százalékos CO2 kibocsátás-csökkenést eredményeztek, nem valószínű, hogy ez tartós lesz, mivel nem volt jelentős változás az energiatermelés terén.
Aggasztó, hogy egy nagyobb iparosodott ország sem tesz eleget a Párizsi Klímaegyezmény szerinti 1,5°C-os hőmérséklet-csökkentési követelményeknek. Ehelyett számos fejlett ország viselkedése (beleértve az USA-t), a több, mint 3°C-os hőmérséklet-emelkedés irányába mutat (ami katasztrofális lenne).

A climenews.com portál közzétette azokat a videókat, amelyek június 25. és 28. között készültek a Föld különböző pontjain és amelyek a globális felmelegedés hatására tomboló viharok pusztítását örökítették meg.


Beszéljenek a videófelvételek, nekünk ehhez nincs hozzáfűzni valónk!

A rendőrség fotója a svájci Freiburgban készült június 29-én


[fbcomments]