Sport · 2023.02.12.

A kivásárolt Remili és a halvány reménysugár

A nemzetközi kupák után a bajnokságba is visszatértek a megyeszékhely NB I.-es férfi-kézilabdacsapatai. Bár egy osztályban, de más tétekért játszanak az együttesek a tavaszi sorozatban. Nedim Remili jó vásár volt a Telekom részéről.

A Telekom Veszprém ismét szeretne a Final Fourba jutni a Bajnokok Ligájában. Megvédeni Magyar Kupa címét. Ám ami a legfontosabb: két év után visszaszerezni a bajnoki aranyérmet az OTP Bank Pick Szegedtől, amely az utóbbi években abszolút méltó riválisa az egyébként még mindig rekorder magyar bajnoknak. Bár hegemóniaváltásról még szó sincs, de bajuszrángatásokról annál inkább. És erre érdemes megint felkészülni. Merthogy a Telekom Veszprém–Szeged rivalizálás ezután is folytatódik. Hazai fronton mindenképpen. Még az sem lehetetlen, hogy a BL-ben, a csoportküzdelmek után a kieséses szakaszban is egymásnak feszülhetnek a kékek és a pirosak.

Momir Ilić vezetőedző együttese a dán bajnoktól elszenvedett egygólos, váratlan hazai vereség után Balatonfüreden tartott erődemonstrációt a 21 gólos bajnoki győzelmével az Európa-liga részvevő tópartiak ellen. Ám azt mindenki tudja, hogy a hazai pontvadászat azért egy másik kávéház, mint a BL.


A szurkolók azonban ezúttal arra voltak leginkább kíváncsiak, hogy a lengyel Kielcéből villámigazolással szerződéséből kivásárolt francia Nedim Remili miként illeszkedik első mérkőzésén a veszprémi gépezetbe. Nos, jól, hiszen a 27 éves olimpiai és világbajnok mesterlövész ötször volt eredményes, és gólpasszokat is adott. Intelligens, klasszis játékost vásárolt a klub, aki valóban pótolhatja a sérült Jahja Omárt a balkezes poszton. Mivel nagy változásokon megy keresztül a keret, majd júniusban, de leginkább jövőre kiderül valójában mennyit is ér a komplett befektetés a gigaklubnál. Persze a kávéházakban, sörözőkben még napokig beszédtéma lesz a szurkolók között, hogy Csík Zoltán, a Handball Team Zrt. vezérigazgatója hány millió eurót vitt a pénzügyi válságba szenvedő lengyel klubnak Mészáros Lőrinc engedélyével, aki úgy engedte útjára a klub képviseletében, hogy okosan tárgyaljon. Mint kiderült, a pénzügyi tranzakció sikerült. Viszont a fiatal Zoran Ilić úgy döntött, nem marad Veszprémben. Hamburgban játszik tovább. Lehet, hogy más magyar játékosnak is megfordul a fejében hasonló a Telekomnál…

A Fejér-B.Á.L. Veszprém szintén Mészáros egyik cége által segített klub, de teljesen más kategória. Az is nemzetközi porondon szereplő, viszont magyar fiatalokkal játszó együttes. Az Európa-liga nekik egy maguk erejéből kivívott ajándék, plusz tanulmányút, amelynek tapasztalatait még nem tudták beépíteni, hasznosítani a bajnokságban. Éles József klubja nagyon nehéz helyzetben van. Hatalmas harcot vív a kiesés elkerüléséért. Az első, nagyon fontos, ki-ki meccsét 28–27-re elvesztette Komlón Konkoly Csaba vezetőedző együttese. Talán javuló teljesítménnyel, talán erősebb, harcosabb, összetartóbb küzdőszellemmel. Ami lehet halvány reménysugár. Mégis maradtak kérdőjelek. Nézzük számokban! A 22. percben hat(!!!) góllal vezetnek Éles Benedekék, 4–10. Van aki emlékszik ilyen kezdésre? Az ellenkezőjére sok példa volt. A szünetig ez az előny aztán háromra olvad, 9–12. Ebben a szakaszban tehát 5–2 a hazaiaknak. A 47. percben viszont már 22–19-re a Komló vezet. És akkor itt jön egy nagyon biztató időszak, amelyben nem összecsuklik a kis Veszprém, hanem kiegyenesedik, és „kettőtízzel” a vége előtt újra kétgólos előnyben vannak a vendégek, 25–27! Nem emlékszünk, mikor volt utoljára ilyen, mégis vereség a vége. Egy 17 másodperccel a vége előtt kapott góllal. Összeroppantó így kikapni! Pedig hihetetlen, mennyit ért volna legalább az az egy pont. Lelkileg, mentálisan, összetartó erőként. Most innen kell folytatni. Sajnos, egyből semmi. De még van három esély. Legközelebb otthon a Budakalász ellen. Viszont a hosszú, fárasztó Schaffhausenből való hazaérkezés után…

Donát Tamás

A vezető képen Nedim Remili. Fotó: Szabó Miklós NSO


1 Response

  1. Sorázsém Lawrence szerint:

    Remili árából Józsiék két évig versenyeznének…

[fbcomments]