Közérzet · 2016.04.02.

A képviselő asszony csak viccelődött?

Komolytalan viccnek minősítette Stigelmaier Józsefné a migránsok gázolásáról szóló facebookos kommentjét, de azért elnézést kért a közösségi oldalán. Az azóta országos témává duzzadt bejegyzésről elsőként a Veszprém-kukac számolt be a csütörtöki közgyűléstől szóló tudósításában.

Miközben a testület arról tárgyalt, hogy leváltják Katanics Sándort a pénzügyi bizottság elnöki posztjáról, mert úgymond „méltatlanná vált a poszt betöltésére” (részletek itt), a Demokratikus Koalíció képviselője feltette a kérdést: a fideszes többség miért nem reagál párttársuk gyalázatos Facebook-kommentjére.


komment 1

A közgyűlésen semmilyen reakció nem érkezett. A Fidesz–KDNP-s képviselők részéről senki sem reagált sem akkor, sem azóta. Ahogyan várható volt,  az országos hírportálok felkapták a hírt  (444.hu, vs.hu, Index, Origo), és azóta szinte osztódással szaporodnak a facebookos bejegyzések is.

Stigelmaier Józsefné szombat délután jutott el oda, hogy szűkszavú bocsánatkéréssel reagáljon az országossá dagadt botrányra. Mint írja, sajnálja, hogy „egy alapvetően humorosnak szánt bejegyzés” (azaz hogy a migránsokon jól mutat a Scania féknyoma – a szerk.) alá írt kommentje egyeseket ennyire felkavart. Nem volt célja senkit megsérteni, ezért elnézést kért a „rosszul sikerült komolytalan viccért” (miszerint ő hátramenetbe is kapcsolna, biztos, ami biztos – a szerk.).

Stigelmaier Józsefné nyilvános közösségi oldalát tegnap óta mindenféle hozzászólások árasztották el, és sokan linkelték oda az üggyel foglalkozó cikkeket is. A képviselő asszony visszautasított minden olyan becsmérlő és fenyegető, nyílt és privát üzenetet, amelyet ő és családja kapott szerinte a DK aktivistáitól az eset óta, és továbbra is fenntartja, hogy az illegális migráció óriási veszélyt jelent Európára nézve, és ezzel a problémával igenis foglalkozni kell. Ha azonban valaki azt hinné, az ügyet nem lehet tovább fokozni, az téved: volt, aki kiállt a képviselő asszony mellett, és húsz liter gázolajjal járult volna hozzá a migránskérdés sajátos orvoslásához.

1

A kommentet lájkolta Pálinkás Roland, a Fidelitas veszprémi elnöke, az önkormányzat ügyrendi és igazgatási bizottságának külső szakértője, valamint a városi tulajdonú Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. felügyelőbizottságának tagja.

Drahos Nikolett


[fbcomments]