Szórakozás / Kultúra / Egyéb · 2021.03.19.

A Kabóca nem adja fel

A Kabóca Bábszínház a pandémia ellenére is ellátja szakmai feladatait a járványügyi előírások szigorú betartása mellett. A héten tartották Gréta című készülő előadásuk olvasópróbáját.

Az óvodásoknak és kisiskolásoknak szánt történetben egy fiatal bálna és egy kisfiú barátságát mesélik el az alkotók, Markó-Valentyik Anna Junior Príma-díjas rendező, Bartal Kiss Rita Blattner Géza-díjas tervező és Markó Róbert dramaturg. Az egyszerűen stilizált díszletben a színes tengeri élővilág kel majd életre a színészek és a szereplőket formáló óriásbábok segítségével. Cseri Hanna zeneszerző akusztikus világa támogatja a vizuális történetmesélést. A Kabóca a bemutatót április közepén tartja, a jelenlegi tervek szerint zárt ajtók mögött.


A mostani próbák azt a szakmai munkát erősítik, melyet a színház a nemzetközi Erasmus plusz Global Roots pályázatával készít elő. A kétéves megvalósítási idő alatt veszprémi iskolák és helyi pedagógusok bevonásával fejlesztik művészeti programjukat, amelyben színházi aktivitások segítségével hívják fel a gyerekek figyelmét a fenntartható életmód fontosságára.

A Kabóca Bábszínház idén március 21-én, a bábszínházi világnapon sajnos nem tud városszerte rendhagyó programokkal jelentkezni, hogy a bábjátékot mint műfajt népszerűsítse, de a színház online felületeit érdemes lesz figyelemmel kísérni: a Vitrinben a bábszínház népszerű marionett-figuráival találkozhat majd a kíváncsiak és azok, akik a bábosokkal közösen szeretnék megünnepelni ezt a jeles napot.

Korábban itt írtunk a bábszínházról.


[fbcomments]