Közérzet · 2022.01.11.

A gondolat erő, az információ hatalom

A régióban Magyarországon bíznak az emberek a legkevésbé az eléjük tálalt hírek hitelességében – derül ki a Reuters Intézet felméréséből. A politikailag független újságírás közel sincs könnyű helyzetben.

Az állam torzítja a tisztességes versenyt, amit elsősorban a kicsi és a nem állami támogatásból élő sajtótermékek szenvednek meg. Manapság nagyon kevés helyen folyhat valódi újságírás, amibe beleférnek a fősodortól elütő hangok is, legyen szó bel- vagy külpolitikáról.

Ezért egyre többen fizetnek a szavahihető információkért.


A veszpremkukac.hu hét évvel ezelőtt azzal a céllal született, hogy az olvasók sokoldalú, gazdasági és politikai érdekektől független, szórakoztató és pártatlan portálból tudják meg, mi történik körülöttük, akár azon az áron is, hogy olvasóink egy részének kevésbé szimpatikus, néha meglepő vagy akár meghökkentő álláspontokat és tényeket is közlünk. Úgy véljük, ma már nem az a jó kérdés, hogy „miként tudjuk megszüntetni ezt a megosztottságot”, hanem az, hogy „hogyan lehet vele együtt élni”.

Ezentúl mi is számítunk olvasóink támogatására. Természetesen a veszpremkukac.hu-n megjelenő írások továbbra is szabadon olvashatók, ám aki megteheti, azt kérjük, támogassa a munkánkat!

Az alábbi gombra kattintva a rendszeres és az alkalmi támogatás közül választhat tetszőleges összeggel. Az utalás PayPal-on keresztül, vagy dombornyomott bankkártyával lehetséges.


(Profilképünk Bernar Venet alkotása a 2015-ös veszprémi szabadtéri kiállításról. Illik hozzánk a francia konceptualista művész szobrának spirális vonala, Kukacunk görbületei harmonizálnak vele. Tetszenek nekünk a gondolatok a megújulásról és a vég nélküli újrafogalmazásról.)

Fotó: muveszetekhaza.hu


[fbcomments]