Egyéb · 2023.01.27.

A DK levadászná az ellenzéket?

„Toboroz” a Demokratikus Koalíció, sorra ajánlatokat tesznek az MSZP politikusainak. Köztük Őrsi Gergelyt és Jeszenszki Andrást is csábítják – tudta meg a magyarnemzet.hu. De más ellenzékieket is szívesen látnának a soraikban.

„Gyurcsány Ferencék valósággal »vadásszák« azokat az ellenzéki és főként MSZP-s politikusokat, akiket átcsábítanának a DK-ba. Közéjük tartozik Őrsi Gergely II. kerületi polgármester, illetve Jeszenszki András, a szocialisták nyíregyházi elnöke is. Azt nem tudni biztosan, hogy az érintettek miként döntöttek. Az viszont biztosnak tűnik, hogy Gyurcsányék ma egy újabb »nagy igazolást« jelentenek be” – írja a magyarnemzet.hu.

A hírportál úgy tudja, Gyurcsány Ferencék járják az országot, felkeresik a kiszemelteket, akiket a jövőre esedékes önkormányzati választáson a párt színeiben és támogatásával elindítanának a polgármesteri vagy képviselői posztokért. Varju László és Jószai Attila tárgyalnak az érintettekkel.


Értesüléseink szerint Hartmann Ferenc veszprémi képviselő, az MSZP veszprémi szervezetének elnöke is már jóval korábban a látókörükbe került Grőber Attila pápai szocialista önkormányzati képviselővel, az MSZP pápai elnökével együtt. A Veszprémkukac megkérdezte Hartmann Ferencet, de nem kívánt reagálni.

A magyarnemzet.hu cikke szerint Gyurcsány Ferenc korábban arról beszélt: három komplett vidéki MSZP-szervezet átlépése van folyamatban a DK-ba, ám ő személyesen lassítja ezt a folyamatot, mert az MSZP nincs abban az állapotban, hogy fel tudná dolgozni ezt a veszteséget. „Nekünk az a jó, ha az MSZP talpon marad és erősödik” – hangoztatta ekkor a DK elnöke. Az viszont biztosnak látszik, hogy Gyurcsányék ma egy újabb hozzájuk igazoló ellenzéki politikust jelentenek be, ezt Szaniszló Sándor árulta el a Mediaworks kérdésére. A XVIII. kerületi polgármester csak tudja, hiszen korábban szintén MSZP-s volt, most már viszont Gyurcsány Ferenc pártjának színeiben politizál.

Kik igazoltak át eddig Gyurcsányékhoz? Itt a legexponáltabbak listája: Déri Tibor, a momentumos újpesti polgármester, Szücs Balázs, Erzsébetváros párbeszédes alpolgármestere, Erdősi Éva korábbi párbeszédes politikus, az ellenzék volt közös csepeli polgármesterjelöltje, Szilágyi Szabolcs, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője, Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti önkormányzati képviselője, Buzinkay György, a Momentum korábbi elnökségi tagja, illetve Juhász Béla momentumos sződligeti polgármester. A DK-ba igazolt a Párbeszéd egykori pártigazgatója, Kocsis-Cake Olivio is.

Korábban, a DK kíválásakor is volt már nagy átigazolási hullám az MSZP soraiból, mert a baloldali politikusok Gyurcsány Ferenc pártjában látták biztosítva a jövőjüket. Közéjük tartozik Szaniszló Sándor XVIII. kerületi és Kiss László óbudai polgármester, Trippon Norbert újpesti alpolgármester és Farkas István, valamint Szabó Gábor önkormányzati képviselő. Szintén átlépett a DK-ba Molnár Gyula, az MSZP egykori elnöke, illetve Kazincbarcika korábbi szocialista alpolgármestere, Klimon István is.

Fotó: Mandiner


[fbcomments]