Közérzet · 2019.03.20.

A BOLDOGSÁG VILÁGNAPJA – Próbáljuk meg különlegessé tenni!

Ma van a boldogság világnapja és a tavasz első napja. Gyönyörű napsütésre ébredtünk, döntsünk úgy, hogy egész nap jól fogjuk érezni magunkat!

Mi is rengeteg rossz hírrel bombázzuk olvasóinkat, de ez a vállalt feladatunk: felhívni a figyelmüket arra, hogy merre halad az országunk és szűkebb környezetünk, milyen irányba viszik a politikusaink, döntéseikkel hogyan befolyásolják a rájuk bízott legnagyobb területek (államháztartás, törvénykezés, oktatásügy, egészségügy, szociális feladatok) jelenét és jövőjét. Aggódunk a bolygónkért is!


A boldogság világnapján azonban arra biztatjuk önöket, legyenek kicsit önzők, foglalkozzanak inkább magukkal, szálljanak ki pár órára a mókuskerékből! Próbálják meg különlegessé tenni ezt a napot, és ha sikerül, lehet, hogy menni fog a többi napon is! Ajándékozzák az idejüket gyerekeiknek, unokáiknak, barátaiknak, házi kedvenceiknek, sétáljanak a természetben, kertészkedjenek, olvassanak jó könyvet, nézzenek jó filmet!

Szakemberek szerint a boldogság egy viszonylag hosszú ideig fennálló, kellemes érzelmi állapot, melyet a megelégedettségtől kezdve a határtalan örömig sokféle érzés és az a vágy jellemez, hogy ez az állapot minél tovább tartson. Mivel egy hosszan tartó érzelmi állapotról van szó, azt szokták mondani, hogy a boldogság maga az út, nem pedig a cél. Az emberek gyakran mondják, hogy majd akkor lesznek boldogok, ha ez vagy az lesz, de így valójában elszalasztják a lehetőséget, hogy már most boldogok legyenek.

Magyarországon idén is nagyszabású kutatás készül, amelynek a végén kiderül majd, mennyire érezzük boldognak magunkat. Ha van kedvük és idejük, töltsék ki az ezzel kapcsolatos online kérdőívet!

 






[fbcomments]