Hasznos / Egyéb · 2023.05.13.

A biztonságos belépés kulcsa az egyirányú beléptető rendszer 

Az épületekbe való biztonságos bejutáshoz alkalmazott egyirányú beléptető rendszerek kiépítése bizonyos területeken rendkívül fontos. Elsősorban a repülőtéri biztonsági zónákra vagy egyes középületekbe való bejutásra gondolunk, de ipari területek vagy felügyelt mellékbejáratok esetében is hasznos megoldás.

Az áthaladást automatikusan szabályozó beléptetés az érzékeny területek biztonságos megközelítésének kiváló módja. Az egyirányú beléptető rendszer használatával csak irányított forgalom közlekedhet az adott területen.

Egyirányú beléptető rendszer

A FAAC Hungary Kft. fokozottan ellenőrzött beléptető rendszert is kínál ügyfeleinek, mely hatékony látogatói menedzsmentet biztosít. A különböző zónákra osztott területekre való bejutást megbízhatóan és kényelmesen ellátja az automatizált rendszer. 


Az egyirányú beléptető rendszer hatékonyan képes kezelni a nagy mennyiségű átáramlást, azaz a tömeges beengedésre is lehetőséget nyújt. Mindezt a hatékony áramlásszabályozással éri el, a gyalogos forgalmat egy irányba tereli, visszafordulási lehetőség nélkül. 

Beáramlás szabályozása

A beléptető rendszerek kiépítésekor a várható forgalom és biztonsági fokozat megállapítása az elsődleges. Az elektronika és automatika kiegészíthető különböző funkciókkal. Például a rendszer különbséget tud tenni megfelelő beállítás alapján, hogy a beléptető rendszeren végighaladó személy milyen jogosultsággal rendelkezik. Ez hasznos funkció akkor, ha esetleg a belépők között eltérő biztonsági fokozatú engedéllyel rendelkező személyek vannak, vagy a munkatársak és a látogatók egyaránt ugyanazt a bejáratot használják.

Az önműködő kapun keresztül érkezők detektálása egy folyosón történik, amelyből továbbhaladva ismét egy kapun haladnak keresztül. Amennyiben valaki a beáramlással ellentétes irányban, kifelé indul el a folyosón, a kapuk automatikusan lezárnak, így nincs lehetőség a továbbhaladásra, nem hagyható el az ellenőrzött terület.

Egyedi igényekre szabva

Az érzékelők beállításától függően lehetőség van a beléptető folyosón hagyott tárgyak észlelésére is, mely szintén a kapuk lezárását eredményezi. Ez biztonsági szempontból hasznos a fokozottan ellenőrzött belépésnél, így kizárt, hogy idegen, veszélyes tárgy hosszú ideig a beléptető folyosón maradjon.

A folyamatos és ellenőrzött belépést biztosíthatjuk az egyirányú beléptető rendszer oly módon történő beállításával, hogy csak bizonyos számú személy kerül egyszerre a folyosóra. Előttük és utánuk a kapuk bezáródnak, amíg az engedélyt meg nem kapják a belépésre. A tervezők gondoskodtak arról, hogy a kerekesszékkel közlekedők is biztonságosan és kényelmesen jussanak át a kapukon.

A különböző kiépítettségű és felszereltségű beléptető rendszert manuálisan vagy okos eszközökről is irányíthatjuk. A modern kialakításnak köszönhetően az esztétikus megjelenésű bejáratok bármely környezetbe beilleszthetők.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]