Közérzet · 2020.11.25.

500 EZER – A szociális dolgozók megbecsüléséért!

A népjóléti bizottság fideszes többsége a minap elutasította Ungár Péter (LMP) országgyűlési képviselő azon határozati javaslatát, amellyel akár lehetővé is válhatott volna az általa oly sokszor szorgalmazott kérés: becsüljük meg a szociális ágazatban dolgozók munkáját!

A javaslat a szociális ágazat dolgozóinak anyagi megbecsüléséről szólt, de ismét süket fülekre talált: a népjóléti bizottság lesöpörte az asztalról, elutasította, hogy a szociális dolgozók is megkapják az egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítést, ami pedig igenis jár nekik!


A vírus második hulláma alatt ők továbbra is a frontvonalban, megfeszített tempóban dolgoznak, de a döntéshozók továbbra is, szó szerint, levegőnek nézi őket, hangoztatja Ungár kitartóan minden fórumon, a sajtóban, közösségi oldalán és a parlamentben.

Még eljátszani sem hajlandóak a gondolattal, hogy értékeljék a szociális dolgozók erőfeszítéseit, de nem fogják tudni egy vállrándítással elintézni a dolgot! Legyünk minél többen, hallassuk a hangunkat! – mondja a képviselő, aki minden lehető alkalmat megragad arra, hogy felhívja az emberek figyelmét a szociális szférában uralkodó áldatlan állapotokra.

Ezúttal is arra kéri a magyar polgárokat, hogy ha egyetértenek vele, ha támogatják a kezdeményezését, írják alá ezt a petíciót!

 


[fbcomments]