Életmód · 2023.07.14.

3D Vertical – Dallasban is megismerték az almádi specialitást

Az élet minden területén a személyes tapasztalat gyűjtése, megismerése a legfontosabb mérföldkövek egyike. Amikor először jártam Balatonalmádiban, a 3D Vertical rehabilitációs termében, kicsit úgy éreztem magam, mint egy elvarázsolt kastélyban, amelyben mintha körszínpadon végeznék a gyógyuláshoz szükséges feladatsorokat az ott lévők.

Körben bordásfalak, egyensúlyjavító labdák, síneken futó görgők, gumihevederek, amelyek a test bármelyik részére felhelyezhetők. Ezek mozgatásával egyenesedhet a gerinc, lazulhat az izom, de ha kell, erősödhet is. Ezt a dallasi konferencia részvevő is megismerhették, mivel a Balaton-parti gyógyító céget meghívták az amerikai nagyvárosba.

A rehabilitáció új dimenziója

Könnyebben, gyorsabban gyógyulhatnak azok, akiknek protézist ültettek be, a bénulás után lábadozók, a nyak, váll, csípő, boka és egyéb mozgásszervi megbetegedésekkel érkezők. A rehabilitáció forradalmian új dimenziója megoldást jelenthet az amatőr és élsportolók sérüléseinek gyorsabb gyógyulására, valamint az izomerő fejlesztésében és stabilitásában. Betegségtől függően akár már 2-3 kezelés után jöhet a megkönnyebbülés, a javulás.

3D Vertical, 3D Vertical – Dallasban is megismerték az almádi specialitást

Mindez a Bartalos család alapította cég, a 3D Vertical specialitása, amely Almádin kívül Budapesten, Székesfehérváron, Győrben és Sopronban is segít a gyógyulni vágyóknak. Felkészült gyógytornász-terapeuták segítik a mielőbbi gyógyulást a különböző eszközök változatos felhelyezésével, használatával, mozgatásával. És ami ma már nagyon ritka az egészségügyben: a betegek lelkével is foglalkoznak. A folyamatos biztatás pedig erőt ad az időnként bizony nehéz rehabilitációs mozgások elvégzésére, folytatására.

Az Egyesült Államokban is bemutatkoztak

A módszert már külföldön is ismerik. Többen rendeszesen visszatérnek Balatonlmádiba. Ennek köszönhetően a cég az Egyesült Államokban, Dallasban is bemutatkozhatott egy nemzetközi konferencián egy Almádiban gyógyult vendégnek köszönhetően.

– Egy Amerikában élő magyar család hölgytagja szenvedett síbalesetet. Őt gyógyítottuk a saját módszereinkkel – említette az előzményeket Bartalos Zsolt, a cég egyik tulajdonos-ügyvezetője, aki természetesen terapeutaként is részt vesz a rehabilitációs munkákban. – Ott ők ezt sok embernek elmesélték. Megmutatták, milyen módszerekkel sikerült a gyógyulás. Egyéves előkészítő munka végén kaptuk a meghívást és vehettünk részt a dallasi konferencián. Az előadásokon kívül mi is tarthattunk bemutatókat, hogy az ott lévő cégek megismerhessék a 3D Vertical rehabilitációs alapfilozófiáját.

A legfontosabb tapasztalat

Bartalos Zsolt elmondta azt is, hogy Amerikában mintegy négyszázötven hasonló cég foglalkozik különféle gyógymódok alkalmazásával, amelyeknek ügyvezetői, tulajdonosai, képviselőinek többsége szintén ott volt az eseményen. Persze ott sem ismeretlenek a különböző csillogó- villogó műszerek, eszközök, amelyekkel igyekeznek eredményeket elérni. Akik viszont átlátnak ezen az egészen, azok tudják, hogy többségük kevéssé alkalmas a cél eléréséhez. Bartalos Zsolt kiemelte, a leghasznosabb tapasztalat az volt a dallasi részvételben, hogy kiderült: a saját rehabilitációs felkészültségükkel, tudásunkkal jó úton járnak Magyarországon. Ezt sokan elismerték, megerősítették a konferencián is.

3D Vertical, 3D Vertical – Dallasban is megismerték az almádi specialitást
Bartalos Zsolt

Élsportolók, közéleti személyiségek, színművészek is felkeresik a központokat. Van, aki már törzsvendég Almádiban.

– A csípőprotézis műtétem után jöttem Bartalos Béláékhoz, ahol Judit asszonyék csapata tanított meg újra járni – mondta Göttlinger László. – Most pedig a gerincműtétem utáni rehabilitáció miatt vagyok itt heti két-három alkalommal. Igénybe veszem a szén-dioxid fürdőt is, amely az erek tágulását segíti. Ezért eddig Kapuvárra utaztam. Jól haladok a gyógyulásban, de idő és türelem is kell hozzá.

Donát Tamás

A vezető képen az almádi csapat Dallasban


[fbcomments]