Közérzet · 2018.10.20.

1956 – Koszorúzások, megemlékezések

A város önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján, október 23-án közös megemlékezésre hívja a veszprémieket.

A Veszprém Megyei 56-os Szövetség és a Politikai Foglyok Szövetsége, a Magyar Vidék Országos ’56-os Szervezet és Az ’56-os Forradalom és Szabadságharc emlékéért


Alapítvány szervezésében, más bajtársi szervezetekkel közös megemlékezései:

Kilenc órakor koszorúzás a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság épületében elhelyezett emléktáblánál. Ünnepi beszédet mond Menczer Erzsébet, a Szovjetunióban volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete (SZORAKÉSZ) elnöke. Az ünnepi műsorban Pintér Huba Csanád, Pintér Zselyke Ida és vitéz Juhász Antal szavalatai hangzanak el.

Tíz órakor megemlékezés és koszorúzás lesz az Alsóvárosi temetőben.

Gyulafirátóton, az Alsó temetőben 14.30-kor lesz koszorúzás az ismeretlen katona sírjánál. Megemlékező beszédet Czaun János, a gyulafirátóti városrész önkormányzati vezetője mond. Koszorút helyeznek el: a gyulafirátóti városrészi önkormányzat, az ’56-os emlékbizottság, a helyi intézmények, civil szervezetek.

A hagyományos városi ünnepség 18 órakor kezdődik a várban, a Brusznyai emlékműnél, ahol Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára mond ünnepi beszédet. Közreműködnek: a Sebő-együttes, Veszprém Város Vegyeskara, valamint a Magyar Honvédség Légierő Zenekara, vezényelnek: Erdélyi Ágnes karnagy és Katona János alezredes.

[stextbox id=”grey”]

Az önkormányzat értesíti a lakosságot, hogy október 23-án az ünnepi rendezvények miatt időszakos forgalomkorlátozás lesz a Megyeház téren. A 17.55 és 19 óra közötti időszakban ezen az útszakaszon az autóbusz-forgalom is szünetel.

A lezárás ideje alatt a 4-es, a 6-os és a 8-as számú helyi járatok az alábbiak szerint közlekednek: a 4-es és 6-os a Hotel megállótól a Mártírok útján és a Stadion utcán át az Egyetem utca és a Stadion utca kereszteződéséig, a 8-as a Színház megállót elhagyva a Brusznyai Árpád utcán és a Mártírok útján át a Füredi utca megállóhelyig.

Ezt követően a járatok útvonala az eredeti menetrendben meghatározottak szerint alakul.

Az útvonalterelés a vasútállomásról 18.07-kor és 18.37-kor induló 4-es, a Haszkovó fordulóból 18.25-kor induló 6-os és a Pápai úti fordulóból 18.15-kor induló 8-as járatot érinti. A terelőútvonal által érintett megállóhelyeken (Kórház és Füredi u.) a járatok megállnak.

A lezárás által érintett a 14.15-kor induló, 1593/815 számú Kaposvár–Veszprém–Tapolca járat, amely a Budapest út–Mártírok útja–Stadion utca–Wartha Vince utca–József Attila utca terelőútvonalon közlekedik, ezért nem érinti az SZTK rendelő elnevezésű megállóhelyet, de a KÖJÁL elnevezésű megállóhelyet már újra érinti.

Bővebb információ és menetrend az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. honlapján, a www.enykk.hu oldalon található.

[/stextbox]


[fbcomments]