Aláírás rövid / Közérzet · 2015.10.05.

18 – Háború csak felnőtteknek

Több bombatalálat ért egy, az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet által működtetett kórházat is az afganisztáni Kunduzban. Tizenkilencen meghaltak, közülük tizenkét orvos és ápoló, hét beteg, valamint további harminc személy megsérült – tájékoztatott a BBC és ennek nyomán a hazai vezető hírportál is.

Barack Obama amerikai elnök teljes kivizsgálást ígért az amerikai hadsereg általi  bombázással kapcsolatban, az ENSZ főtitkára megbocsáthatatlannak nevezte az esetet, az amerikai hadsereg szóvivője „járulékos veszteségről” beszélt.


Dok2

Ennyi a hír röviden. Az olvasó kénytelen rákattintani a 18-as karikára, ha tudni akarja, mi történt, bár ez már a címből is kiderül. A hír tragikus, de a szerkesztése is az. Vajon milyen megfontolás vezérli a szerkesztőt, aki korhatárossá nyilvánít egy olyan információt, amely megrázó és tragikus, de szerves része a globális világunkban éppen zajló  történelmünknek. Ja, hogy „káros lehet” felnőttre és gyermekre egyaránt? Igen, háború dúl, a háború borzalmas és nem válogatja meg az áldozatait.


[fbcomments]