A veszprémi zenekedvelő polgárok és barátaik közadakozásából nemrégiben megvásárolt Steinway & Sons hangversenyzongorát január 25-én este hét órakor ünnepi gálakoncerten, a Hangvillában hallhatja először a publikum.

A jeles eseményen Vásáry Tamás Kossuth- és Bartók–Pásztory-díjas zongoraművész, a Magyar Nemzet Művésze, Kováts Péter Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész, valamint a Bartók–Pásztory-díjas Mendelssohn Kamarazenekar, Nyári Jenő zongoraművész és az Erdélyi Ágnes vezette Veszprém Város Vegyeskara lép színpadra, hogy emlékezetessé tegye ezt a különleges alkalmat. Végtére is nem sűrűn fordul elő, hogy egy 30 milliós hangszer ára közadakozásból gyűljön össze, erre mi, veszprémiek, joggal büszkék lehetünk!

Magától értetődő elv, hogy a hangszer első megszólaltatásának feltétlenül részesei lehessenek azok, akik adományaikkal hozzájárultak a beszerzéséhez. A Hangvilla koncerttermének korlátozott befogadóképessége miatt azonban a szervezők fájó szívvel, de kénytelenek némi megkötéssel élni. Így a 3000 forint értékű jegyeket azok vehetik igénybe ingyenes köszönetképpen, akik legalább háromezer forinttal támogatták a gyűjtést. Nekik az elkövetkező napokban postán vagy e-mailben fogják a meghívókat elküldeni. Az anonim támogatók esetén erre sajnos nincs mód.

A meghívott adományozók és támogatók tiszteletjegyeiket 2017. január 5-ig vehetik át személyesen a Hangvilla jegypénztárában, nyitvatartási napokon (kedd–péntek 9.00–17.00, szombat 9.00–13.00 óráig, tel.: +36 88 889 179). Meghívólevelüket a gyorsabb és zavartalanabb ügyintézés érdekében vigyék magukkal! A megmaradó helyekre január 5-e után, 3000 forintos jegyáron lehet majd belépőt vásárolni.

(Írásunkat a zongora megérkezéséről itt olvashatják.)

Hozzászólások

hozzászólás