Az őszi zöldhulladékgyűjtést a szolgáltató az önkormányzati rendeletnek megfelelően, külön térítési díj nélkül végzi a veszprémi lakosok részére.

Idén nem lesz körzetbeosztás, időpontot sem kell kérni, csak kihelyezni közterületre a zsákba gyűjtött lágy szárú zöldeket, az ágakat, gallyakat pedig kötegelve, lehetőség szerint a közlekedést sem a járdán, sem az úttesten nem akadályozva. A lágyszárúak gyűjtésére bármilyen zsák megfelel, az a fontos, hogy a zöldek közé más anyag ne keveredjen.

A városban két gyűjtőjárat dolgozik majd. A fű, lomb, száraz virágok, egyéb kerti lágyszárúak komposztálásra, míg a faágak, gallyak, fásszárúak darálásra és energetikai hasznosításra alkalmasak. Ebből adódóan gyűjtésüket külön autó végzi, mivel a két hulladékfajta feldolgozása eltérő helyszíneken és módon történik, így a zsákok és a gallyak elszállítása nem egy időben történik.

A házhoz menő gyűjtés nyolc héten át tart. A szolgáltató munkáját az segíti, ha a zöldek hétvégén kerülnek ki a közterületre és hétköznap zavartalanul történhet a gyűjtés. Kezdetben a gyűjtőjárat egy-két nap alatt körbejárja a várost, de az igazi nagy lombhullás időszakában az egy hét is szűkös határidő lesz. Rendezett csak úgy marad a város, ha hét közben nem érkezik újabb utánpótlás a közterületre. A nyolc hét alatt természetesen egy adott helyszínen többször is megfordul a gyűjtőjárat.

A begyűjtést kukásautó végzi, mert ez a jármű képes a tömörítésre és így a nagy mennyiségek gazdaságos elszállítására.

A szolgáltató a házhoz menő zöldhulladékgyűjtést Veszprémben és közigazgatási területén végzi, és kizárólag a közszolgáltatásban szereplő háztartások telekhatárain belül keletkező zöldhulladékot szállítják el. A kerti zöldhulladék-gyűjtési akció kiskertekre, garázstelepekre és a Csatár-hegyi területre nem vonatkozik.

Az akció idején és az azon kívüli időszakban is, egész évben leadható a zöldhulladék a hulladékgyűjtő udvarban (Veszprém, Kistó u. 8.) nyitva tartási napokon folyamatosan és térítés nélkül.

Hozzászólások

hozzászólás